Λειτούργησε άψογα το Κέντρο Υγείας Κ. Πύργου για την περίθαλψη δεκάδων σύρων μεταναστών


Κ. Μιχαηλίδης: Παραμένει χωρίς ανταπόκριση από το υπουργείο Yγείας το πάγιο αίτημα για διορισμό και τρίτου γιατρού, ενός γενικού παθολόγου ώστε να ενισχυθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το Κέντρο Yγείας

Το πραγματικό ανθρώπινο πρόσωπο τους έδειξαν γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κάτω Πύργου όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά σύρων μεταναστών που έφθασαν το απόγευμα της περασμένης Tρίτης με πλοιάριο από τα Τουρκικά παράλια στις ακτές Τηλλυρίας.

Ο κοινοτάρχης Κ. Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης φανερά συγκινημένος από την άμεση ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησε δημόσια το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό που εργάστηκε άοκνα και έφερε σε πέρας την αποστολή του από το απόγευμα της τρίτης μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί που αποχώρησαν όλοι οι μετανάστες.

Και ενώ σε κάποια, μεγάλα ακόμα, νοσοκομεία θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί χάος από τη μαζική προσέλευση των ασθενών, στο μικρό ιατρικό κέντρο Κάτω Πύργου με τους δύο μόνο γιατρούς να εργάζονται με βάρδιες κατάφερε να λειτουργήσει άψογα και να προσφέρει βοήθεια σε όλους. Ιδιαίτερα κουραστική, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, «ήταν η νύχτα όπου πολλά παιδιά είχαν ανεβάσει πυρετό. Γιατροί και νοσοκόμοι παρέμειναν στη θέση τους και εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με πολλή υπομονή και αγάπη».

Αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί καθημερινά το Κέντρο Υγείας Κ.

Πύργου στην απομακρυσμένη περιοχή της Τηλληρίας ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής. Ωστόσο όμως παραμένει χωρίς ανταπόκριση από το υπουργείο Yγείας το πάγιο αίτημα για διορισμό και τρίτου γιατρού, ενός γενικού παθολόγου ώστε να ενισχυθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το Κέντρο Yγείας».

Το υπουργείο Υγείας δεν απάντησε ακόμα ούτε στο αίτημα της κοινοτικής αρχής για να επισκέπτονται το κέντρο υγείας μία φορά την εβδομάδα γυναικολόγος και καρδιολόγος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











340