Σύλληψη γιατρού στη Λάρνακα για υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφων για εμβολιασμό


Τρία άτομα τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση με τη νόσο COVID 19, φέρονται να κατέχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδόθηκε από τον ύποπτο.

Γιατρός ηλικίας 53 ετών από τη Λάρνακα συνελήφθη απόψε από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/4/2021 – 6/8/2021 στη Λάρνακα.Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τρία άτομα τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση με τη νόσο COVID 19, φέρονται να κατέχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδόθηκε από τον ύποπτο. Ο 53χρονος συνελήφθη απόψε με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1010