Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας οι 102 ασθενείς του συλληφθέντα γιατρού, που φαίνονται ότι εμβολιάστηκαν


Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 20 καταθέσεων ενώ εκτιμάται ότι ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που ενώ έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι εμβολιασμένοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανακριτικό έργο της αστυνομίας στην Λάρνακα σχετικά με την υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καταφέρει εντός 7 ημερών να ολοκληρώσει τις έρευνες και το μεγάλο ανακριτικό έργο που υπολείπεται ούτως ώστε να παρουσιάσει ενώπιον του δικαστηρίου την πολύ σοβαρή υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που φέρεται να έδινε ο γιατρός 53 ετών ο οποίος συνελήφθη στην Λάρνακα στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ κλιμάκια του ΤΑΕ Λάρνακας λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του γιατρού και των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, και από την μακρά λίστα των 102 ασθενών του γιατρού, τα ονόματα των οποίων φαίνονται στο σύστημα του ΟΑΥ, ούτως ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς έτυχαν τελικά εμβολιασμού από τον 53χρονο με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Να σημειωθεί ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις διαπιστώθηκε πως 3 ασθενείς του υπόπτου οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, εμφανίζονται στο σύστημα του ΟΑΥ πως είναι εμβολιασμένοι ενώ στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να είναι. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 20 καταθέσεων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που ενώ έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι εμβολιασμένοι.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα τεθούν όλα τα τεκμήρια που συνέλεξαν από την οικία το όχημα και το ιατρείο του υπόπτου ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων επί του ηλεκτρονικού υπολογιστή που παραλήφθηκε και θα εξαχθούν δεδομένα που σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Απαντήσεις θα δοθούν και από τα αποτελέσματα των διαταγμάτων των τραπεζικών λογαριασμών του υπόπτου αφού σύμφωνα με πληροφορία που έχει λάβει η αστυνομία, ο ύποπτος φέρεται για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών να χρηματιζόταν.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη του στα υπό διερεύνηση αδικήματα ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του δήλωσε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του θα είναι υποβοηθητικός στο ανακριτικό έργο της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα κράτησης του υπόπτου λήγει την Παρασκευή 13 Αυγούστου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
2632