Σε δύο φάσεις η επιστροφή μαθητών, παραμένουν sms και απαγόρευση κυκλοφορίας


Τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου οι νέες αποφάσεις, για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται αύριο προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αύριο μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού θα ανακοινωθούν μόνο οι αποφάσεις, που θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για την πρώτη φάση που αρχίζει από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 7 του ίδιου μήνα, έχει «κλειδώσει» η επιστροφή των μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου, ενώ επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση (personal training), τα φροντιστήρια και τα ωδεία, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.
Από τις 8 Μαρτίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές των Γυμνασίων.
Στο μεταξύ, τα μηνύματα sms, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις εννέα το βράδυ, καθώς και οι υπόλοιποι περιορισμοί στις διακινήσεις δεν αναμένεται να αρθούν πριν από τα μέσα Μαρτίου.
Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια προκρίνεται όπως μετά τις 15 Μαρτίου να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών εκείνων.
Επιπλέον, μετά τις 15 Μαρτίου προκρίνεται και το άνοιγμα των χώρων εστίασης, εάν και εφόσον δεν παρατηρηθεί πισωγύρισμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2166