Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς


 Οι Τοπικές Αρχές της Πόλης Χρυσοχούς προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πόλης Χρυσοχού ενημερώνει:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας, κύριου Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή, της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, του Προέδρου του ΟΚΥΠΥ, του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ, του Εκτελεστικού Διευθυντή ΟΚΥΠΥ Λεμεσού- Πάφου και του Επιστημονικού Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ Λεμεσού – Πάφου, όπως επίσης του Βουλευτή ΔΗΚΟ, Χρύσανθου Σαββίδη, του Υπεύθυνου του Νοσοκομείου Πόλεως και Νοσηλευτικών Λειτουργών του Νοσοκομείου, σε συνέχεια της τελευταίας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 11/07/2022 για συζήτηση του αιτήματος επαναλειτουργίας των θαλάμων εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, όπου τελικά διαφαίνεται δυστυχώς για ακόμη μία φορά ότι παρόλες τις προσπάθειες και τον αγώνα που καταβάλλουν οι Τοπικές Αρχές του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη πρόθεση από τον ΟΚΥΠΥ, αλλά αντίθετα υπάρχει πρόθεση για την συνέχιση της υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στις προηγούμενες συσκέψεις Απριλίου και Ιουλίου, όπου είχε δοθεί χρονοδιάγραμμά 1 μηνός στον ΟΚΥΠΥ για να υποβάλει την πρότασή του για την εξεύρεση τρόπου βιώσιμης λειτουργίας των θαλάμων, δυστυχώς για ακόμη μία φορά διαφάνηκε ότι η πρόθεση του ΟΚΥΠΥ είναι το οριστικό κλείσιμο των θαλάμων. Η πρόταση που τέθηκε σήμερα από τον ΟΚΥΠΥ είναι η δημιουργία 5 κλινών ημερήσιας φροντίδας ασθενών, ρύθμιση που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο 1 μήνα και  αναλόγως των αποτελεσμάτων λειτουργίας των κλινών ημερήσιας φροντίδας θα επαναξιολογήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τον τρόπο λειτουργίας των θαλάμων.

Αντίθετα, η πρόταση που θέσαμε ως Τοπικές Αρχές ήταν η άμεση επαναλειτουργία των θαλάμων, η οποία σε συνδυασμό με την σωστή στελέχωση και λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών, του Χημείου και του Ακτινολογικού θα οδηγούσε στην παροχή ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης και συνεπώς στην αύξηση της πληρότητας των θαλάμων, κάτι, που δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτό. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥΠΥ προχώρησαν στην αναστολή της λειτουργίας των θαλάμων ένεκα της μετακίνησης νοσηλευτών και ιατρών του Νοσοκομείου Πόλης για να στελεχώσουν τις μονάδες covid των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού και λάβαμε υποσχέσεις ότι η διευθέτηση αυτή θα ήταν προσωρινή.

Ως εκ τούτου, καλούμε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας να ενσκήψουν προσωπικά στο πρόβλημα και να καλέσουν τον ΟΚΥΠΥ να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης με την  επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών. Ο κόσμος ολόκληρης της περιοχής πραγματικά υποφέρει και έχει αγανακτήσει με όλες αυτές τις εξελίξεις και δικαίως έχουμε την αντίληψη ότι αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θα πρέπει επιτέλους ο ΟΚΥΠΥ να αντιληφθεί την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων από την υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου και να δώσει άμεσα λύσεις, δίνοντας προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές και όχι στους οικονομικούς όρους, τους οποίους θέτει για την βιώσιμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε αντίθετη περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος μας εντός 1 εβδομάδας  οι Τοπικές Αρχές του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς θα καλέσουν τον κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1208