Λεωνίδας Φυλακτού: Χρήσιμο εργαλείο η αλληλοενημέρωση Ε/Κ-Τ/Κ για κορωνοϊό


ΚΥΠΕ - Σε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορωνοϊού θα προβούν τη Δευτέρα τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, όπως δήλωσε ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, προσθέτοντας ότι η συνεργασία είναι χρήσιμη και έχει αποδώσει κατά το παρελθόν.

Στη συνεδρία, θα συμμετάσχουν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, για να ενημερωθούν για το θέμα που απασχολεί όλους τους Κύπριους, ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Ε/κ Επικεφαλής είπε ότι η Τεχνική Επιτροπή Υγείας είναι δραστηριοποιημένη εδώ και χρόνια και χειρίζεται παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του κορωνοϊού. Στόχος είναι να γίνεται αλληλοενημέρωση, έτσι ώστε να μπορεί να επωφεληθεί όλο το νησί για να μην υπάρχουν προβλήματα, πρόσθεσε. Στην περίπτωση αυτή, συνέχισε, υπάρχει ήδη άμεση γραμμή επικοινωνίας και γίνεται προφορική ενημέρωση των μελών της Τεχνικής Επιτροπής.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι η συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής, τη Δευτέρα, ήταν προγραμματισμένη και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τεχνοκράτες και ειδικοί στην αντιμετώπιση ιώσεων και επιδημιών, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται. Ακολούθως, είπε, η Τεχνική Επιτροπή ενημερώθηκε ότι στη συνεδρίαση θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης, καθώς θέλουν να ενημερωθούν.

«Είναι καθαρά ανταλλαγή πληροφοριών. Γνωρίζοντας τί συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στα κατεχόμενα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να προγραμματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις κινήσεις της, επιπρόσθετα σε όσα γίνονται στις ελεύθερες περιοχές», ενώ αντίστοιχα μπορούν και οι Τ/κ να γνωρίζουν τί γίνεται στις ελεύθερες περιοχές, είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αρμόδιο για να λαμβάνει σχετικές αποφάσεις είναι το Υπουργείο Υγείας, ενώ η Τεχνική Επιτροπή λειτουργεί ως γέφυρα, φέροντας κοντά τους ειδικούς.

Ο κ. Φυλακτού υπενθύμισε ότι η συνεργασία μεταξύ των μελών της Τεχνικής Επιτροπής έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα τον ιό του Δυτικού Νείλου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και παλαιότερα με την επιδημία του Έμπολα και του MERS.

Η συνεργασία μας «δεν είναι κάτι καινούριο και θεωρώ ότι  δουλεύει πάρα πολύ καλά και φυσικά βοηθά και στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δυο κοινοτήτων» κατέληξε.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Τεχνική Επιτροπή Υγείας θα συνέλθει τη Δευτέρα στις 18.00, στο Λήδρα Πάλας, ενώ στις 19.00 θα υπάρξει από κοινού συνάντηση των δύο ηγετών με την Τεχνική Επιτροπή, ώστε να ενημερωθούν για τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας και τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, με στόχο να παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή προστασία στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
527