Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε ο γιατρός που φέρεται να εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού


Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 53χρονος, παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετηθεί στον κατάλογο stop list και να υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου 2022, παραπέμφθηκε την Τρίτη γιατρός, ηλικίας 53 ετών, από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του. Η διαδικασία παραπομπής του 53χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο έθεσε όρους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο γιατρός θα παρουσιαστεί στο Κακουργιοδικείο στις 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 53χρονος, παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετηθεί στον κατάλογο stop list και να υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή. Σημειώνεται ότι ο 53χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας προς καταδολίευση, καταρτισμού πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και κατηγορία για ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Αυγούστου, όταν - σύμφωνα με την Αστυνομία - καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από πολίτη πως ο γιος του, από τις 31 Ιουλίου και κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID-19.  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του ασθενή, οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο παραπονούμενος στην Αστυνομία, στις 5 Αυγούστου πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.  Από εξετάσεις η Αστυνομία ανέφερε πως διαπίστωσε πως ο ασθενής εκμυστηρεύτηκε σε γιατρό και νοσηλευτές ότι δεν είναι εμβολιασμένος.

Εξάλλου ο παραπονούμενος φέρεται να ανέφερε στην Αστυνομία τα στοιχεία του γιατρού, ότι είναι εγγεγραμμένος στο ΓεΣΥ ως προσωπικός γιατρός και φαίνεται να καταχώρησε τον γιο του στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία και δεύτερος ασθενής, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και απεβίωσε, εμφανιζόταν ότι ήταν εμβολιασμένος μέσω του συγκεκριμένου γιατρού, ωστόσο φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1569