Βραβείο Καινοτομίας για την NIPD Genetics στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας OEB 2021


Βράβευση για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις στον τομέα της Αναπαραγωγικής Υγείας

Με το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών, διακρίθηκε η κυπριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021, η απονομή των οποίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Στην παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων, η NIPD Genetics βραβεύτηκε για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας: τον έλεγχο φορέων Adventia, την εξέταση υπογονιμότητας Rodinia και τον προεμφυτευτικό έλεγχο Amfira. Οι βραβευμένες αυτές υπηρεσίες παρέχονται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος φορέων Adventia μπορεί να ελέγξει κατά πόσο ένα άτομο ή ζευγάρι είναι φορείς κλινικά σημαντικών γενετικών παθήσεων, η εξέταση υπογονιμότητας Rodinia μπορεί να εντοπίσει τα γενετικά αίτια που σχετίζονται με δυσκολίες στην αναπαραγωγή και να καθοδηγήσει τους γιατρούς προς την κατάλληλη θεραπεία για την επίτευξη εγκυμοσύνης, ενώ η εξέταση προεμφυτευτικού ελέγχου Amfira χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ελέγχοντας τα έμβρυα για την ύπαρξη ανευπλοειδιών. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αναπαραγωγικής υγείας το οποίο απευθύνεται σε κάθε πτυχή της αναπαραγωγικής διαδρομής ενός ατόμου ή ζευγαριού.

Η NIPD Genetics παρέχει ένα εκτενές φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης μέσω των προγεννητικών, νεογνικών, μεταβολικών, καρδιαγγειακών και ογκολογικών γενετικών εξετάσεων που προσφέρει σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Η νέα αυτή επιτυχία αποτελεί το επιστέγασμα των τολμηρών εγχειρημάτων που αναλαμβάνει και ενισχύει τη διεθνή καταξίωση της στον τομέα των Βιοϊατρικών Εργαστηρίων, προσφέροντας τεχνολογική αριστεία, απόδοση και αξία.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη νέα βράβευση o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε ότι: «το βραβείο αυτό ανήκει στα νέα παιδιά, στους νέους επιστήμονες της NIPD Genetics, οι οποίοι πιστεύουν, εργάζονται και προοδεύουν με ζήλο, αφοσίωση, πίστη και σεβασμό  για να κάνουν το όραμα της εταιρείας πραγματικότητα». Παράλληλα διεμήνυσε πως «η NIPD Genetics αποτελεί απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης βασισμένο στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, η οποία μπορεί να προσφέρει πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία στον πολίτη, στην οικονομία, στην ευρύτερη κοινωνία και στην χώρα μας”.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1669