Αυξάνεται η ανησυχία στα κατεχόμενα για τον Ιό δυτικού Νείλου


ΚΥΠΕ - Αυξάνεται στα κατεχόμενα η ανησυχία για τον ιό του δυτικού Νείλου, ενώ αναμένονται από την Τουρκία τα αποτελέσματα των αιματολογικών αναλύσεων που έγιναν σε έξι άτομα, για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του ιού. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών της δικοινοτικής ομάδας για την υγεία, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάσταση της υγείας του ανθρώπου που νοσηλεύεται σε «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία είναι καλή, ενώ ακόμα τρία πρόσωπα, ανάμεσα τους και ένας 10χρονος, που νοσηλεύτηκαν ως πιθανοί φορείς του ιού έχουν απολυθεί και επέστρεψαν σπίτι τους.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί ανέφερε ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε περιοχές της κατεχόμενης Αμμοχώστου και Τρικώμου.
Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής από τα τρία πρόσωπα, επιβεβαιωμένα ως φορείς του ιού, ένα απεβίωσε, ένα ακόμα νοσηλεύεται, ένα έχει απολυθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα για ακόμα έξι ανθρώπους.
Σύμφωνα με στοιχεία, τα περισσότερα άτομα που επισκέπτονται τα νοσηλευτήρια ως πιθανοί φορείς του ιού είναι κάτοικοι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Τρικώμου, Αγίου Γεωργίου, Αχερίτου, Σπαθαρικού, Αγίου Ανδρονίκου και Αρνάδι.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1669