Η Medochemie αρωγός στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο


Στη συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας Medochemie στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για την κοινωνία της Κύπρου, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Cyprus CSR In Action, “Working towards a better tomorrow”.

Όπως δήλωσε ο Δρ Σεργίδης, η Medochemie, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, στηρίζοντας οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, μετουσιώνοντας με τον τρόπο αυτό, την ευθύνη σε πράξη.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, εντάσσεται και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση πλαστικών, μέσω της τοποθέτησης του «Ανακυκλώψαρου», ενός οικολογικού έργου τέχνης της Medochemie, σε  γνωστές παραλίες της Κύπρου. Μάλιστα το «Ανακυκλώψαρο», όπως αποκάλυψε, από τον περασμένο Μάϊο, κοσμεί και την παραλία του Αλίμου, στην Αθήνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον μακροχρόνιο στόχο της εταιρείας για φύτευση 50.000 δενδρυλλίων, καθώς και τη συμμετοχή του προσωπικού στον καθαρισμό δεκάδων παραλιών.

Την ίδια στιγμή, ο Δρ Σεργίδης υπέδειξε ότι η Medochemie, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο ίδρυσε το Ταμείο Ευημερίας Προσωπικού, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο χρηματικά, συναδέλφους ή μέλη των οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η διοργάνωση διαλέξεων για ιατρικά θέματα αλλά και η στήριξη της εκστρατείας διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη και θεραπεία της υπέρτασης από τη Medochemie, συμβάλλουν επίσης στη διάχυση νέας επιστημονικής γνώσης και την προαγωγή του υπέρτατου αγαθού της υγείας, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έμπρακτη στήριξη της φαρμακοβιομηχανίας, στις προσπάθειες των νέων να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, τόνισε ότι η Medochemie προσφέρει βραβεία και υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές, φέρνοντας ως παράδειγμα την απόφαση της εταιρείας να καταστεί συνοδοιπόρος στο μεγάλο ταξίδι της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Χαρίτωνος, να κατακτήσει το διάστημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εταιρεία αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού στη σωματική υγεία και στη συνολική ευημερία της κοινωνίας, στηρίζει τους Κύπριους πρωταθλητές Milan Trajkovic, Απόστολο Παρέλλη και Άντρη Χριστοφόρου στη μεγάλη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώ για άλλη μια χρονιά είναι ο μεγάλος χορηγός του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Στίβου.

Σημαντική είναι η συμβολή της Medochemie, είπε ο Δρ Σεργίδης, και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αφού στηρίζει διαχρονικά το έργο του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ), και την προβολή αξιόλογων παραστάσεων, όπως το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη, «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή, συνότζαιρη του κόσμου».

Τέλος, ο Δρ Σεργίδης τόνισε ότι η Medochemie, η οποία κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων διεθνώς, έχει ως αποστολή της, την ποιοτική και οικονομικά προσιτή φαρμακευτική φροντίδα ασθενών στην Κύπρο και το εξωτερικό, με πέραν των 300 εκατομμυρίων ανθρώπων να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Το Συνέδριο Cyprus CSR In Action, “Working towards a better tomorrow” πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Boussias Communications και τελούσε υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΠΛΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΟCSRINACTION: https://we.tl/t-kNA6RR7L10




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











959