Αβέρωφ: Τεράστιες οι δυνατότητες της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας


Βάκης Φραγκος: Στα πλάνα της φαρμακοβιομηχανίας Delorbis είναι η δημιουργία ακόμη μιας μονάδας παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών σκευασμάτων στη βιομηχανική περιοχή Εργατών

ΚΥΠΕ Τεράστιες είναι οι δυνατότητες της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ λέγοντας ότι η οικονομία του τόπου δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες, ο τουρισμός και η ανάπτυξη γης.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια φτάνει να δείξουμε την ελάχιστη στήριξη και ενδιαφέρον προς τη βιομηχανία, ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο της περιοδείας του σήμερα στην Βιομηχανική περιοχή Εργατών και σε δηλώσεις στα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας Delorbis, η οποία – όπως δήλωσε ο κ. Νεοφύτου – μέσα σε 5 χρόνια διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της. Έβαλαν δε στόχο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να τετραπλασιάσουν τον κύκλο εργασιών τους. «Αυτά είναι τα παραδείγματα της επιτυχίας», είπε.

Κι όταν ακούς ότι το 60% εξάγεται στην πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, δεν χρειάζεται κάτι άλλο – πρόσθεσε – παρά να συγχαρεί το διευθυντικό προσωπικό και τους 150 εργαζόμενους. Σε τέτοιες βιομηχανίες, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι είναι Κύπριοι, μορφωμένοι με πτυχία, γιατί αυτού του είδους η βιομηχανία χρειάζεται αυτό το προσωπικό.

Και σήμερα, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διαπίστωσε επίσης ότι «το κράτος είναι απών». Ρώτησε, συνέχισε, τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας πότε τους επισκέφθηκαν τελευταία φορά από κρατικές υπηρεσίες να δουν αν έχουν προβλήματα και η απάντηση ήταν ποτέ.

«Θα το επαναλάβω, ας αφιερώνουν λίγες ώρες κάθε εξάμηνο αυτοί που χειρίζονται τους φακέλους και παίρνουν τις αποφάσεις – και αναφέρομαι στη δημόσια υπηρεσία και τους δημόσιους λειτουργούς – να βγαίνουν έξω στους τόπους παραγωγής. Να ακούν και τις προοπτικές, και τα προβλήματα, αλλά προπάντων να παίρνουν τις σωστές εισηγήσεις για την επίλυση των προβλημάτων».
O Βάκης Φράγκος
Εκ μέρους της φαρμακοβιομηχανίας Delorbis, ο Βάκης Φράγκου ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ λέγοντας ότι τον ενημέρωσαν για τη σημαντικότητα των υπηρεσιών τους στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Η προσφορά της τοπικής φαρμακοβιομηχανίας είναι τεράστια, ανέφερε, αφού αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων στην κυπριακή οικονομία εδώ και μισό αιώνα.

Ενημέρωσαν, πρόσθεσε, και για το νέο επιχειρηματικό τους πλάνο για το 2025 που αφορά τη δημιουργία ακόμη μιας μονάδας παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών σκευασμάτων στην βιομηχανική περιοχή Εργατών, μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων, που τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας, όπως είπε.
 
Γι’ αυτό, ανέφερε, ζητούν την στήριξη του κυπριακού φαρμάκου για να γίνει προτεραιότητα για όλους, ειδικά σε περιβάλλον ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











795