ΚΥΠΕ και Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας


Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στα γραφεία του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Λάρκος Λάρκου και, εκ μέρους του ΑΣΚ, ο Πρόεδρός του, Δρ Χρύσανθος Γεωργίου, στην παρουσία του Διευθυντή του Πρακτορείου, Γιώργου Πενηνταέξ και της Λειτουργού Τμήματος Πολιτικής του ΑΣΚ, Μαρίας Ματθαίου.

Μετά την υπογραφή, ο Πρόεδρος του ΚΥΠΕ δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην Κύπρο το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο επιθυμεί να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθεί η κοινωνική πολιτική του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΚ.

Απευθυνόμενος στον Δρα Γεωργίου, ο κ. Λάρκου είπε ότι το Διοικητικό Συμβουλίο του ΑΣΚ αναγνωρίζεται σε όλη την Κύπρο ως ένας οργανισμός που προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει, και να αντιμετωπίσουμε, ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα στην πατρίδα μας.

Το ΚΥΠΕ, είπε ο Πρόεδρός του, συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια δίνοντας τις δικές του δυνάμεις, την ιστοσελίδα του, τους δημοσιογράφους του, τις δυνατότητές του ως ένα Πρακτορείο Ειδήσεων με παγκύπρια δραστηριότητα, έτσι που τα δικά σας μηνύματα, οι δικές σας προσπάθειες να τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής της κοινής γνώμης.

Για το περιεχόμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, ο κ. Λάρκου, είπε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται πολύ συγκεκριμένα σημεία, τα οποίας δεσμεύουν το Πρακτορείο.

Ανέφερε ότι ως ΚΥΠΕ μπορούμε να είμαστε Χορηγοί Επικοινωνίας σε μια σειρά από δραστηριότητες του ΑΣΚ, ενώ ο μηχανισμός του Πρακτορείου που παράγει και διακινεί δημοσιογραφικό υλικό, θα είναι στη διάθεση του ΑΣΚ για να μεταδίδει μέσω αυτού του μηχανισμού τις δικές του δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΠΕ είπε ότι για την παρακολούθηση της υλοποίησης στην πράξη των όσων προνοεί το Μνημόνιο Συνεργασίας ορίζεται ένα πρόσωπο από το κάθε συμβαλλόμενο μέρος, το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει ότι αυτά που έχουν συμφωνηθεί θα γίνονται πραγματικότητα.

Από το ΚΥΠΕ, έχει οριστεί για τον εποπτικό αυτό ρόλο, η Δημοσιογράφος του Πρακτορείου, Αργυρώ Αγγελίδου και από πλευράς ΑΣΚ, η Λειτουργός Τμήματος Πολιτικής του Συμβουλίου, Μαρία Ματθαίου.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΠΕ, είπε ότι «είναι με πολλή χαρά που υπογράφω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας και θεωρώ ότι η συνεργασία μας υπηρετεί ένα μεγάλο κοινωνικό στόχο, την ενημέρωση και την κινητοποίηση σε ένα τομέα που, όπως λένε τα στοιχεία, είναι πολύ δύσκολος.

Σημείωσε, τέλος, ότι «έχουμε ανησυχητικά μηνύματα και τα στατιστικά είναι ένας συναγερμός για όλους μας έτσι και το ΚΥΠΕ «συμβάλλει στο να είμαστε μια κοινωνία που αντιδρά όσο μπορούμε καλύτερα σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι το θέμα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών ουσιών στην πατρίδα μας».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΑΣΚ δήλωσε πως «νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου Συνεργασίας γιατί θεωρούμε ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία, η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του ΚΥΠΕ για να μεταφέρουμε σωστά επιστημονικά δεδομένα στην κυπριακή κοινωνία».

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι επιδίωξη του ΑΣΚ είναι να δημιουργεί συμμαχίες με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, όπως είπε, «θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας με την κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι η σχέση του ΑΣΚ με το ΚΥΠΕ έχει δοκιμαστεί μέσα από συνεντεύξεις, δελτία Τύπου και ανακοινώσεις «και θεωρώ ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και τα αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά μπορεί να είναι».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΑΣΚ, εξέφρασε την ικανοποίηση του Συμβουλίου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το ΚΥΠΕ το οποίο και ευχαρίστησε.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προνοεί ότι το ΑΣΚ θα τοποθετήσει σύνδεση (link) στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του που να παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ και να αποστέλλει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΚΥΠΕ όλο το υλικό προβολής και δραστηριοτήτων (ελληνικά ή/και αγγλικά) που αφορούν το Συμβούλιο.

Επίσης, το ΑΣΚ, δεσμεύεται όπως αποστέλλει εγκαίρως στο ΚΥΠΕ ανακοινώσεις που αφορούν μελλοντικές δραστηριότητες για συμπερίληψη στο καθημερινό Ημερολόγιο του ΚΥΠΕ και έγκαιρο προγραμματισμό κάλυψης από πλευράς του Πρακτορείου.

Το ΑΣΚ βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας υποχρεούται όπως «προβάλλει το ΚΥΠΕ στα δελτία Τύπου, προσκλήσεις, αφίσες, προγράμματα και αλλού, ως Χορηγός Επικοινωνίας, κατόπιν προσυνεννόησης».

Από πλευράς του το ΚΥΠΕ, αναλαμβάνει, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, «να παρέχει την πλήρη Ελληνική Υπηρεσία Ειδήσεων στο ΑΣΚ, μέσω του διαδικτύου».

Επίσης, δεσμεύεται «να αναμεταδίδει αυτούσιες τις Ανακοινώσεις Τύπου του ΑΣΚ προς όλα τα ΜΜΕ και όλους τους αποδέκτες του ΚΥΠΕ, σε ανοικτή πρόσβαση προς όλους τους επισκέπτες των ιστοσελίδων, με δυνατότητα αρχειοθέτησης και ελεύθερης ανάκλησης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς ή και μετατροπή της ανακοίνωσης σε είδηση όταν κρίνεται αναγκαίο από τη συντακτική ομάδα του ΚΥΠΕ».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας διαλαμβάνει όπως το ΚΥΠΕ αναμεταδίδει φωτογραφίες ή και οπτικοακουστικό υλικό από δραστηριότητες του ΑΣΚ καθώς και δηλώσεις ή και από αξιωματούχους του ΑΣΚ στα ελληνικά ή/και αγγλικά, ενώ και το ΚΥΠΕ θα τοποθετήσει σύνδεση (link) στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του που να παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ.

Περαιτέρω, το ΚΥΠΕ θα ενεργεί ως Χορηγός Επικοινωνίας για σημαντικές δραστηριότητες του ΑΣΚ, κατόπιν προσυνεννόησης και θα προβάλλει τα σποτ που θα ετοιμάζει το ΑΣΚ, με βάση τον οδηγό δεοντολογίας των ΜΜΕ για ορθή προβολή των θεμάτων των εξαρτησιογόνων ουσιών, με στόχο την ενημέρωση των Διευθυντών Ειδήσεων και των Αρχισυντακτών.

Τα δύο Μέρη συμφωνούν επίσης στην από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων ή ημερίδων, σε διάφορα θέματα που θα συμφωνήσουν και στη διερεύνηση της από κοινού συμμετοχής των δύο οργανισμών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ισχύει για ένα χρόνο από την ημέρα υπογραφής του και θα ανανεώνεται αυτόματα για ένα χρόνο, εκτός εάν ένα από τα Μέρη ειδοποιήσει γραπτώς το άλλο Μέρος για διακοπή του Μνημονίου Συνεργασίας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη λήξη του Μνημονίου Συνεργασίας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











416