Ξεκίνησε η μηχανή του ΟΚΥΠΥ


Οι πρώτες 100 μέρες λειτουργίας του ΟΚΥΠΥ έχουν περάσει με σημαντική δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους και οι 100 επόμενες αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον και κυρίως δουλειά, που θα φέρει καλύτερες μέρες για τους πολίτες, και ειδικότερα τους νοσηλευόμενους. Σε συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός από κάθε έναν διευθυντή περιφερειών.

Αναλυτικά:

1.Κυριάκος Γεωργίου, Περιφερειακός Διευθυντής Λευκωσίας:

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες για καλύτερη οργάνωση, και οικονομική διαχείριση τόσο των νοσοκομείων όσο και των Κέντρων υγείας. Ανακοινώθηκε η επέκταση ωραρίου για το Παιδιατρικό του Μακάριου νοσοκομείου, μέχρι τις 6 το απόγευμα (λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το ίδιο αναμένεται και για το γυναικολογικό τμήμα στο ΓΝ Λευκωσίας)

2.Χρίστος Νικολάου Περιφερειακός διευθυντής Λεμεσού - Πάφου:

Έγιναν συναντήσεις με όλο το προσωπικό, καταγράφηκαν οι τρόποι λειτουργίας, αποφασίστηκαν μέτρα για καλύτερη απόδοση, και δόθηκαν λύσεις σε επείγοντα προβλήματα. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν από την Γρίπη Α. Συστάθηκε ομάδα διαχείρισης κλινών κα έγινε απογραφή για πρώτη φορά των αναλώσιμων της αποθήκης, όπως και αλλού.

3.Γιώργος Καροτσάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Λάρνακας - Αμμοχώστου:

Εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα και ειδικά στο παλαιό νοσοκομείο. Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου που αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι, θα προσθέσει άλλα 100 και πλέον κρεβάτια νοσηλείας, ενώ θα εξετασθούν και χώροι που δεν επαρκούν. Επίσης έγινε για πρώτη φορά απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της περιφέρειας και προσπάθειες ανακαίνισης των ιατρείων σε Αθηένου και Ορμήδειας. Ειδική μνεία έγινε για την επιμόρφωση στην συμπεριφορά προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους από το προσωπικό.

Η Οικονομική διευθύντρια κ.Τερψιθέα Χρίστου αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΟΚΥΠΥ (διαδικασίες, απογραφές κλπ) και εισηγήθηκε ο προϋπολογισμός του να τροποποιηθεί κατά 2 περίπου εκατομμύρια ευρώ, αποστέλλοντας σχετική εισήγηση αρμοδίως.

Σύντομες αναφορές έγιναν από επιστημονικούς διευθυντές, τον κ, Μάριο Λοίζου και Σπύρο Γεωργίου, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δουλειά που έχει γίνει και ειδικότερα τη σύσταση και λειτουργία σε όλες τις διευθύνσεις επιστημονικών συμβουλίων. Περαιτέρω, θα λειτουργήσουν επιτροπές ασφάλειας, διαχείρισης κλινών και βιοηθικής.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ κ. Νίκος Πολύζος, κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί ολοήμερες επισκέψεις και επιτόπια παρουσία σε κάθε μια επαρχία, γεγονός πολύ σημαντικό στον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι γράφτηκαν στο σύστημα πέραν του ½ των Προσωπικών Γιατρών, από σύνολο 150 που υπάρχουν, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, να εγγραφούν και οι υπόλοιποι, ενώ το κρατικό σύστημα θα ενισχυθεί και με παιδιάτρους.

Ο διάλογος με τα στελέχη και τις συντεχνίες συνεχίζεται, όπως και η διαδικασία των προσλήψεων, στοχεύοντας να ολοκληρωθούν όλα έως τον Μάη, για να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη φάση του ΓΕΣΥ, την 1/6/2019.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











458