Ξεκαθαρίζουν τους… λογαριασμούς τους, κυβερνητικοί γιατροί και Υπουργός Υγείας


Ως συνάντηση… ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μπορεί να χαρακτηρισθεί το αυριανό(Παρασκευή) κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή και την ηγεσία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), καθώς από την έκβαση της συνάντησης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η παραπέρα πορεία της εργασιακής ειρήνης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Αντιπροσωπεία της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών θ’ ανέβει στις έντεκα το πρωί της Παρασκευής στον 8ο όροφο του Υπουργείου Υγείας, έχοντας ως στόχο να λάβει απαντήσεις που θα την ικανοποιούν και θα δίνουν λύσεις στα μεγάλα και ζωτικής σημασίας προβλήματα του κλάδου των κυβερνητικών ιατρών. Η τελική διευθέτηση του ζητήματος της υπερωριακής απασχόλησης και αμοιβής τους, το μέλλον σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς των έκτακτων-συμβασιούχων, το αίτημα γι’ αποπαγοποίηση θέσεων και προαγωγές, αλλά και τα επόμενα βήματα που άπτονται της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, όπως είναι η αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων, αποτελούν μόνο κάποια από τα ζητήματα τα οποία θα τεθούν αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Υπουργού Υγείας και ΠΑΣΥΚΙ.

Η ΠΑΣΥΚΙ θα θίξει και το φλέγον, όπως εξελίχθηκε, θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης από το 65ο στο 68ο έτος, το οποίο, ως γνωστό, προκαλεί τριγμούς στις τάξεις και της ίδιας της συντεχνίας. Υπενθυμίζεται πως κάτι τέτοιο αποτελεί αίτημα 30 υψηλόβαθμων κυβερνητικών ιατρών που αφυπηρετούν μέχρι το 2016, με την ΠΑΣΥΚΙ να έχει ως επίσημη θέση πως δεν πρόκειται να συναινέσει υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης πριν από την επίλυση των φλέγοντων, για την ίδια, προβλημάτων του κλάδου.

Να σημειωθεί πως σε δέκα μέρες (15 Σεπτεμβρίου), ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε δώσει η ΠΑΣΥΚΙ στο Υπουργείο Υγείας για ολοκλήρωση του διαλόγου και επίλυση των προβλημάτων των κυβερνητικών ιατρών, η οποία προθεσμία είχε συνοδευτεί και με αναστολή των μέτρων που τον περασμένο Ιούνη είχε εξαγγείλει η συντεχνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











258