Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για ανέγερση του νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γ Ν Πάφου


Ακόμη ένα πολυαναμενόμενο Έργο, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης

Υπογράφτηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Σύμβαση Ανάθεσης του Έργου για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.  

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλης και εκ μέρους του Ανάδοχου Εργολάβου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας A. Panayides Contracting Ltd, κ. Σταύρος Θεοδοσίου, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ κ. Μάριου Παναγίδη και του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, κ. Χρίστη Λοϊζίδη.   

Η Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των €4.737.000 πλέον ΦΠΑ. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα έχει την ευθύνη του συντονισμού του Έργου και η παρακολούθησή του θα γίνεται από λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Την δαπάνη του Έργου θα επωμιστεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση, ο Εργολάβος θα μελετήσει και θα ολοκληρώσει τις κατασκευαστικές εργασίες εντός 18 μηνών, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει την ευθύνη για τη Συντήρηση του Έργου για περίοδο 12 ετών. 

Στόχος του Έργου, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαριζόμενοι της Επαρχίας Πάφου και αναμένεται ότι με το Έργο αυτό θα εκλείψει η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι πάσχοντες συμπολίτες μας.  

Το νέο κτήριο θα ανεγερθεί ανατολικά του υφιστάμενου Νοσοκομείου Πάφου, θα είναι ανεξάρτητο μεν αλλά θα συνδέεται με το υφιστάμενο κτήριο μέσω διαδρόμου με το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με συνολικό εμβαδό 2.100 τετραγωνικά μέτρα περίπου, και θα φιλοξενεί μια σύγχρονη λειτουργική Μονάδα Αιμοκάθαρσης, με υψηλές αισθητικές και ποιοτικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των ασθενών που θα νοσηλεύονται και του προσωπικού που θα απασχολείται σε αυτό. Το επίκεντρο του σχεδιασμού της νέας Μονάδας θα είναι η παροχή προς τους ασθενείς, ψηλής ποιότητας νοσηλεία, σε ένα σύγχρονο και άρτια μελετημένο από όλες τις απόψεις, περιβάλλον.

Στο ισόγειο του κτηρίου θα δημιουργηθεί άνετος χώρος υποδοχής και εγγραφής των ασθενών, εξεταστήρια/ιατρεία, τέσσερις σταθμοί αιμοκάθαρσης βραχείας νοσηλείας, δύο σταθμοί αιμοκάθαρσης ατόμων με μολυσματικές ασθένειες (Yellow Unit) με ξεχωριστή διακριτική είσοδο, τα αποδυτήρια του προσωπικού και βοηθητικοί χώροι. Στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθούν 25 σταθμοί νοσηλείας, τα αποδυτήρια και καθιστικό για τους ασθενείς και βοηθητικοί χώροι, ενώ στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί δωμάτιο ανάπαυσης του εφημερεύοντος ιατρού και άλλοι χώροι. Τέλος, σημειώνεται ότι ολόκληρο το κτήριο θα είναι σχεδιασμένο για εύκολη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1536