Υλοποιείται η πρόταση για Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Λάρνακας


ΚΥΠΕ- Προς υλοποίηση οδεύει η πρόταση για Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου» Ανδρέας Αποστόλου, «πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που έγινε πραγματικότητα μετά από δική μου εισήγηση και του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, η οποία από την πρώτη στιγμή αντικρίστηκε θετικά»

 Πρόσθεσε ότι «η πρόταση είχε κατατεθεί ενώπιον του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Προέδρου του ΟΚΥπΥ Αλέκου Σταμάτη, ενώ στηρίχθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Europa Donna Κύπρου».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου «την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μεταξύ των Συνδέσμων Ασθενών με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργο Καροτσάκη και άλλα διευθυντικά στελέχη του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά ο κ. Καροτσάκης ενέκρινε τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας που θα εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου» είπε και σημείωσε πως «συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες έτσι ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το Κέντρο».

Πρόκειται, συνέχισε «για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε βέβαιοι πως η Κύπρος με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας θα παρέχει ακόμη πιο υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερες σε μέγεθος και ιατρικά πιο προηγμένες χώρες από εμάς».

Ο κ. Αποστόλου είπε ακόμα ότι «σε αυτό που πρέπει να επενδύσουμε είναι στη διευκόλυνση της ζωής των καρκινοπαθών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας σε όλες τις επαρχίες θα ολοκληρώσει τον στόχο της πολιτείας για συνολική ποιοτική προσφορά υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











775