Σύσκεψη για το νοσοκομείο Πάφου με συμμετοχή του δημάρχου


Με τον  Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού – Πάφου Χρίστο Νικολάου και τον Διευθυντή του κρατικού νοσηλευτηρίου Πάφου Σπύρο Γεωργίου, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την μελλοντική συνεργασία αμφότερων των πλευρών. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της ανακαίνισης και επέκτασης του ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολάου ανέφερε πως είχαν μια πολύ καλή συζήτηση για θέματα που αφορούσαν σε μελλοντικές συνεργασίες και αντάλλαξαν διάφορες ιδέες για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Σήμερα πρόσθεσε «εγκαινιάζουμε μια σειρά επαφών τις οποίες θα  συνεχίσουμε  και μελλοντικά για το θέμα του Νοσοκομείου Πάφου και της μελλοντικής του ανάδειξης, σ΄ένα κέντρο υγείας της Επαρχίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκε την πρόσκληση να έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Πάφου – Λεμεσού αλλά και με την διεύθυνση του Νοσοκομείου τον Διευθυντή και τους συνεργάτες του για να δουν, όπως ανέφερε, πως μπορεί η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου και η τοπική αρχή να έχουν μια δομημένη συνεργασία και πως μπορούν να αλληλοβοηθηθούν.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως βρήκαν κοινά πεδία μέσα στα οποία μπορούν να συνεργαστούν και ουσιαστικά να στηρίξουν το έργο του ΓΝ Πάφου, γιατί, όπως είπε, αποτελεί την ραχοκοκαλιά, το βασικό πυλώνα των υπηρεσιών υγείας στην πόλη και την επαρχία Πάφου. Πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια και κατά την περίοδο του κορωνοϊού αναδείχθηκαν διάφορα προβλήματα. Επεσήμανε ωστόσο, πως το ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχει βούληση από την πλευρά της διεύθυνσης και του περιφερειακού διευθυντή των Νοσοκομείων Πάφου - Λεμεσού, ώστε αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν.
Εμείς συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου «δεν έχουμε παρά μόνο να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια γιατί στο τέλος της ημέρας ένα αναβαθμισμένο και ποιοτικό Νοσοκομείο Πάφου θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Αναφερόμενος στο κτήριο του ΓΝ Πάφου είπε ότι μετρά 30 χρόνια ζωής και ότι πρέπει εδώ και τώρα πλέον να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί η ριζική ανακαίνιση του αλλά και οι όποιες επεκτάσεις χρειάζονται να συμπεριληφθούν στα πλαίσια αυτής της ανακαίνισης. Με την συνεργασία όλων, πρόσθεσε, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει η ανακαίνιση και η επέκταση του Νοσοκομείου Πάφου για να μπορεί να είναι ένα Νοσοκομείο του 21ου αιώνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











808