Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθε το νοσηλευτικό προσωπικό του Παιδιατρικού Τμ. του ΓΝ Λάρνακας


Σε δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας, από τις 8 μέχρι τις 10 κατήλθε το πρωί το νοσηλευτικό προσωπικό του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για να αναδείξει, όπως υποστηρίζει, το πρόβλημα που δημιουργείται από τον υπερπληθυσμό που υπάρχει στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η αυθόρμητη στάση εργασίας άρχισε στις οκτώ το πρωί και ολοκληρώθηκε στις δέκα. Ο λόγος της στάσης εργασίας είναι η ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στο Τμήμα για το οποίο ο  ΟΚΥπΥ δεν έχει κάνει τίποτε, προκειμένου να προστατεύσει τους νοσηλευτές και ειδικά τα παιδιά που νοσηλεύονται».

Πρόσθεσε ότι «ο ΟΚΥΠΥ έχει στελεχώσει με προσωπικό το Τμήμα και έδωσε οδηγίες όπως εξυπηρετούνται 20 κλίνες. Την τελευταία εβδομάδα στο Παιδιατρικό Τμήμα υπήρχαν 25 κατειλημμένες κλίνες αλλά με προσωπικό που θα μπορούσε να εξυπηρετεί μόνο 20 κλίνες».

Σήμερα συνέχισε ο κ. Πετέλης «στο Παιδιατρικό Τμήμα νοσηλεύονται 28 παιδιά, δύο παιδιά βρίσκονται στο δωμάτιο ψυχαγωγίας και ένα παιδάκι στο εξεταστήριο. Παράλληλα ο ΟΚΥπΥ αντί να εξεύρει προσωπικό και να αναπτύξει περισσότερες κλίνες για τις ανάγκες που υπάρχουν αυτό το διάστημα, ζήτησε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μεταθέσει έξι άτομα νοσηλευτικό προσωπικό από τη Λάρνακα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου».

Αυτό ανέφερε, «δείχνει ότι ο ΟΚΥπΥ δεν έχει καμία πρόθεση να επιλύσει το πρόβλημα που υπάρχει στο Παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Είναι πραγματικά λυπηρό και εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Οργανισμός απέναντι στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος» είπε και πρόσθεσε πως «γι’αυτό ακριβώς το προσωπικό του Παιδιατρικού Τμήματος κατήλθε σε στάση εργασίας για να αναδείξουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα και για να ζητήσουμε σοβαρές λύσεις, εάν πραγματικά έχει την ικανότητα ο ΟΚΥπΥ να προτείνει και να πράξει, σαν υπεύθυνος εργοδότης μας που είναι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πετέλης είπε πως «το Παιδιατρικό Τμήμα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας ούτως ώστε να κινδυνεύσει η ασφάλεια των παιδιών. Στο θάλαμο εργάζονται συνολικά 18 νοσηλευτές και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει πάρει δύο νοσηλευτές από άλλα Τμήματα για να στελεχώσουν το Παιδιατρικό, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι 20 κλίνες και όχι οι 28».

Από την πλευρά του ο Αδάμος Χατζηπαναγή, Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσηλευτηρίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα σε όλη την Ευρώπη είναι υπερπλήρη αυτό το διάστημα, γιατί δυστυχώς υπάρχει ένα κύμα επιδημιών κυρίως από ιογενείς λοιμώξεις με αποτέλεσμα να δέχονται αυτά τα Τμήματα τεράστια πίεση. Το ίδιο συμβαίνει και στις Παιδιατρικές Κλινικές της Κύπρου ενώ το Παιδιατρικό Τμήμα της Λάρνακας εργάζεται με απόλυτη ασφάλεια, αφού διαθέτει το προσωπικό που ζητήθηκε από την Προϊσταμένη του Παιδιατρικού».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε λάβει τα μέτρα μας ώστε να βοηθήσουμε όλα εκείνα τα παιδιά που χρειάζονται τη δική μας ιατρική βοήθεια. Συγκεκριμένα για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρνακας ζητήθηκε από την Προϊσταμένη να προσθέσουμε ακόμα δύο νοσηλεύτριες, κάτι που έγινε και αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε όλα τα παιδιά που προσέρχονται στη Κλινική με ασφάλεια, δεν υπάρχει κανένα παιδί στο διάδρομο».

Ωστόσο συνέχισε «επειδή υπάρχουν πολλοί άρρωστοι, ορισμένες ώρες της ημέρας, μπορεί να ξεπερνούμε τον αριθμό των 24 παιδιών που δικαιούμαστε να νοσηλεύουμε. Υπάρχουν όμως περισσότερα κρεβάτια διαθέσιμα τα οποία χρησιμοποιούμε για να νοσηλεύουμε περισσότερα παιδιά» είπε και σημείωσε πως «είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν κλίνες και να αφήνουμε τα παιδάκια αβοήθητα είτε στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, είτε στα σπίτια τους».  

Πιστεύω, ανέφερε ο κ. Χατζηπαναγή, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και δεν βλέπω το λόγο πραγματικά, που αυτή τη στιγμή γίνεται η αναστάτωση. «Αντίθετα όλοι θα έπρεπε να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση που περνούμε με την επιδημία» συμπλήρωσε.

Θέλω, συνέχισε «να καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τους νοσηλευτές αντί να κάνουν στάση εργασίας να δουλέψουν, αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει πολύ χρόνο και δεν πιστεύω ότι θα ήθελε κάποιος από μας να μείνει έστω και ένα παιδί αβοήθητο τη στιγμή που χρειάζεται βοήθεια και νοσηλεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηπαναγή χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ανήθικη τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν οι νοσηλευτές του Παιδιατρικού Τμήματος, έχοντας ως πρόφαση την ασφάλεια των παιδιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











739