Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι γιατροί στο ΤΑΕΠ Πάφου


Δρ. Νεκτάριος Σιδηρόπουλος: Είμαστε εξουθενωμένοι, έχουμε φθάσει στα όρια μας, δεν αντέχουμε

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις 6.30 το απόγευμα οι γιατροί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Παρά το γεγονός ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το θέμα της υποστελέχωσης αφού εργάζονται μόνο 8 γιατροί περιλαμβανομένης της υπεύθυνης του τμήματος, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες απαιτούνται 12 ίσως και περισσότεροι γιατροί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί του ΤΑΕΠ Πάφου κατέρχονται σε απεργία. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν αναστείλει την επ’ αόριστον απεργία  στην οποία κατήλθαν για έξι συνεχόμενες μέρες  αφού το Υπουργείο Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα  υποστελέχωσης. Ωστόσο όμως  κανένα ουσιαστικό βήμα δεν έχει γίνει για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες  με τον διορισμό επιπρόσθετων γιατρών.

Οι γιατροί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών διαμαρτύρονται έντονα και διαμηνύουν πως δεν φτάνει ο φόρτος εργασίας και η μεγάλη πίεση που δέχονται, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, είναι αναγκασμένοι να ακούνε καθημερινά  παράπονα ακόμα και να δέχονται φραστικές επιθέσεις από ασθενείς που  αναμένουν ώρες ατέλειωτες μέχρι να έρθει η σειρά τους για να εξυπηρετηθούν. Την  ίδια στιγμή προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για  αύξηση του αριθμού των κλινών. Όπως λένε, είναι αναγκασμένοι οι γιατροί του ΤΑΕΠ να κάνουν εισαγωγές ασθενών, εκεί που κρίνεται αναγκαίο, όμως λόγω έλλειψης κλινών κρατάνε τους ασθενείς σε ράντσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο  δρ. Νεκτάριος Σιδηρόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του και τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «εκείνο που θέλουμε είναι ανθρώπινες συνθήκες, σωστές συνθήκες εργασίας για την ασφάλεια πρώτα από όλα των ασθενών και μετά για εμάς.  Υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση στο τμήμα μας, υπάρχει ανισότητα απέναντι σε εμάς τους εναπομείναντες ιατρούς».

Το Νοσοκομείο επεσήμανε ο δρ. Σιδηρόπουλος, έχει κτιστεί πριν από πολλά χρόνια και δεν μπορεί  να εξυπηρετήσει κτηριακά πλέον  την απρόβλεπτη  προσέλευση των ασθενών, ούτε οι κλίνες είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολύ κακή λειτουργία του Τμήματος. Αναγκάζονται οι γιατροί να βάζουν τους ασθενείς σε ράντζα στους διαδρόμους. «Είμαστε εξουθενωμένοι, έχουμε φθάσει στα όρια μας και  απευθύνουμε έκκληση και το υπουργείο και στο ΟΚΥπΥ να γίνει κάτι επιτέλους δεν αντέχουμε, ειλικρινά. Επαναλαμβάνω πρώτα για τους ασθενείς και μετά για εμάς που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να ασκήσουμε το λειτούργημά μας. Μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ η κατάσταση χειροτέρεψε. Οι ασθενείς έρχονται κοντά μας και φτάνουμε σε σημείο να έχουμε μονοβάρδιες  που είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και να τρέχουμε την ίδια ώρα σε ένα έμφραγμα και σε κάτι άλλο πιο σοβαρό».

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1025