Πέραν του ¼ εκατ. ευρώ οι δωρεές του Cans For Kids στο θάλαμο νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου


ΚΥΠΕ -  Ο κυπριακός ανθρωπιστικός σύνδεσμος για παιδιά Cans For Kids, που στόχο έχει την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και να ενθαρρύνει την ανακύκλωση, δώρησε, την περασμένη βδομάδα, ιατρικό εξοπλισμό «Dinamap monitor», αξίας πέραν των €3.500 στο θάλαμο νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, στη Λευκωσία.

Το ποσό αυτό ανεβάζει τη συνολική αξία του ιατρικού εξοπλισμού που έχει δωρήσει ο Σύνδεσμος τα τελευταία 30 χρόνια πάνω από ένα τέταρτο εκατομμυρίου ευρώ.

Το ποσό των €3.500 μάζεψε ο Μάικ Σαμάρας τον Μάιο 2017,  επανέλαβε μια εκδήλωση για συλλογή χρημάτων που είχε κάνει για πρώτη φορά το 1995 εις μνήμη της κόρης του Ρεβέκκας – ασκήσεις αντοχής για 24 ώρες. Παραδίδοντας τον εξοπλισμό, ο κ. Σαμάρας εξέφρασε την ελπίδα να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της κλινικής για τα νεογνά.

Η Πρόεδρος του Cans for Kids, Ρόζι Χαραλάμπους, ευχαρίστησε τον κ. Σαμάρα για την συνεισφορά του, για την οποία εργάστηκε σκληρά, και υποσχέθηκε ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, που είναι προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος όσο και των αναγκών των παιδιών που υποβάλλονται σε θεραπείες σε κυβερνητικά νοσοκομεία, κάνοντας δωρεές ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ Ανδρέας Νεοφύτου ευχαρίστησε το Cans For Kids για την πολύχρονη και συνεχή στήριξή του, και τόνισε ότι «το έργο που επιτελεί αυτός ο Σύνδεσμος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς όλοι εμείς οφείλουμε να ενεργούμε ως μέλη της κοινωνίας».

Ο Σύνδεσμος χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση του αλουμινίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδικούς θαλάμους στα κυβερνητικά νοσοκομεία ως ένα κίνητρο για να ενθαρρύνει τον κόσμο να ανακυκλώνει. Εχει εγκαταστήσει «τράπεζες για αλουμινένια τενεκεδάκια» σε όλη την Κύπρο και λειτουργεί αποκλειστικά με τη βοήθεια εθελοντών. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.cansforkids.org




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











521