Οι Ακτινογράφοι στα κρατικά νοσοκομεία επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωριακή εργασία


Οι Ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους Αξονικούς Τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων, ανακοινώνουν ότι από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωριακή εργασία με το σύστημα αναμονής και κλήσεων σε παγκύπρια βάση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών και Εργοθεραπευτών αναφέρουν πως το μέτρο αυτό επηρεάζει τη λειτουργία των τμημάτων αξονικής τομογραφίας κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, σημειώνοντας ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις κατά την πρωινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων θα εκτελούνται κανονικά.

Το ΔΣ του Κλάδου επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι για σχεδόν τρία χρόνια επέδειξαν υπευθυνότητα και υπομονή, αναμένοντας την έγκριση της συμφωνίας για αναθεωρημένη αποζημίωση των συναδέλφων που εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων χωρίς δυστυχώς καμία θετική ανταπόκριση από μέρους του κράτους.

Όπως προσθέτει το θέμα της αναθεωρημένης αποζημίωσης των ακτινογράφων, τέθηκε με επιστολή του Κλάδου προς το Υπουργείο Υγείας από τον Ιούνιο 2018, για να σημειώσει ότι ένα χρόνο μετά και κατόπιν εξαγγελίας λήψης μέτρων εκ μέρους του Κλάδου, με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία στο τέλος του 2019 και έκτοτε αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την υλοποίηση της.

Ο Κλάδος εκφράζει τις απολογίες του στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν, ενώ τονίζει ότι «δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από την εφαρμογή των προαναφερόμενων μέτρων αντίδρασης».

Καταληκτικά επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας και η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ ενημερώθηκαν στις 07 Απριλίου 2021 για την πρόθεση λήψης μέτρων, έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις, για κάλυψη των επειγόντων περιστατικών,  που θα παρουσιαστούν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, μετά τις 19 Απριλίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1345