Με χρηματοδότηση του Συνδέσμου «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» το νέο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου


Με χρηματοδότηση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» της τάξης των 158 χιλιάδων ευρώ εξοπλίστηκε το νέο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» το χειρουργείο θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά που νοσούν από διάφορες μορφές καρκίνου που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία ενός νέου χειρουργείου στο Μακάρειου Νοσοκομείου, εξαίροντας τη συγκεκριμένη προσφορά και γενικά το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος «Eνα Όνειρο Μια Ευχή».

Εδωσε, επίσης, οδηγίες όπως, «χωρίς άλλη καθυστέρηση, υλοποιηθεί ένα άλλο μεγάλο έργο που ανέλαβε ο Σύνδεσμος και αφορά τη δημιουργία μίας μεγάλης αίθουσας (εντευκτήριο) στο ύψος της Παιδογκολογικής Κλινικής, ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί να μπορούν να συναντούν συγγενείς και εθελοντές, να προσφέρεται ψυχολογική στήριξη, να γίνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, να υπάρχει βιβλιοθήκη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παιχνίδια και πολλά άλλα, σε ένα ωραίο και ζεστό περιβάλλον».

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Χρίστος Μηνά ευχαρίστησε το Σύνδεσμο «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» για την προσφορά του και υποσχέθηκε γρήγορη υλοποίηση όλων των σχεδίων που θα χρηματοδοτήσει ο Σύνδεσμος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πενηνταέξ, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου χειρουργείου για εξυπηρέτηση των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική και των υπολοίπων ασθενών που νοσηλεύονται στις άλλες μονάδες του Νοσοκομείου.

Πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο κι άλλες συναφείς παθήσεις «Ενα Ονειρο Μια Ευχή»  κατέβαλε το ποσό των 158.000 ευρώ για το νέο χειρουργείο, ενώ ανακαίνισε τη Μονάδα Εντατικής Παίδων με άλλες 50.000 ευρώ και ανταποκρίθηκε κατά καιρούς για αγορά εξοπλισμού για τις ανάγκες του Μακάρειου Νοσοκομείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2077