Επιβεβαιωμένο περιστατικό κορωνοϊού στο χειρουργικό θάλαμο του Νοσοκομείου Πάφου


Γυναίκα η οποία εισήχθη στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Πάφου περί τις 06:30 σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ως θετική στον κορωνοϊό σε εξέταση που της έγινε κατά την εισαγωγή της. 

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο Πάφου, η γυναίκα η οποία κατάγεται από χωριό της επαρχίας Πάφου εισήχθη στο χειρουργικό θάλαμο για παρακολούθηση ύστερα από πτώση.  Επειδή δεν ήταν γνωστό ότι ήταν θετική κατά την εισαγωγή δεν λήφθηκαν προφυλακτικά μέτρα είναι πιθανόν να έγινε διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό επικρατεί έντονη ανησυχία και αναστάτωση ανάμεσα στο προσωπικό το οποίο κάνει λόγο για ανεπαρκή μέτρα προστασίας.

Η ασθενής αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στο νοσοκoμείο αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα αρχισε ο ΟΚΥπΥ 

Δεν τηρήθηκε πλήρως το σχετικό πρωτόκολλο για την γυναίκα ασθενή με κορωνοιό, η οποία εισήχθη στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Πάφου, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, ενώ λέει ότι άρχισε η διεξαγωγή έρευνας για πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα.

Σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρεται ότι «σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, αναφορικά με ασθενή που επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό (Covid-19) και η οποία εισήχθη στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημερώνει ότι σε προκαταρκτικό έλεγχο φαίνεται ότι, δε τηρήθηκε πλήρως το σχετικό πρωτόκολλο του Νοσοκομείου».

 Η ασθενής, από την ώρα που κρίθηκε ότι χρήζει εισαγωγής, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα έπρεπε να τύχει άμεσης εξέτασης για τον κορωνοϊό (Covid-19) και να μπει σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο δεν τηρήθηκε.

Επειδή τέτοιες κρίσιμες ώρες και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας, όπου όλοι μας, θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα, ο ΟΚΥπΥ έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα των γεγονότων για πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter
451