Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Δρ Αβραάμ Ηλία, λόγω προτροπής του για εμβολιασμό των παιδιών


H αστυνομία έχει ήδη επικοινωνήσει με τον άγνωστο, ο οποίος δεν αρνήθηκε το γεγονός και απολογήθηκε, λέγοντας πως βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε την Τετάρτη ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία (άρθρο στο Paideia- News), ο οποίος διαμηνύει πως τέτοιου είδους απειλές και ενέργειες δεν το πτοούν και πως συνεχίσει καθηκόντως να υπηρετεί το έργο που έχει ορίσει η πολιτεία, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δρ Ηλία είπε συγκεκριμένα πως δέχθηκε τηλεφώνημα στο ιατρείο του από άγνωστο, ο οποίος του ζητούσε βεβαίωση ότι το παιδί του δεν θα πάθει κάτι μετά τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε, ο άγνωστος άντρας προειδοποίησε τον γιατρό με έντονο ύφος ότι πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει τον κόσμο και τα παιδιά ειδικά να εμβολιαστούν και ότι αν δεν σταματήσει θα πάει να τον «καθαρίσει».

Εξάλλου, για το γεγονός έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, στην οποία ο Δρ Ηλία προέβη άμεσα σε καταγγελία ενώ τις επόμενες ώρες  αναμένεται να λάβει καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου το τηλεφώνημα που δέχθηκε ήταν ανώνυμο, ωστόσο, σημείωσε πως έχει καταγραφεί ο αριθμός του τηλεφώνου του άγνωστου άντρα και έχει ήδη δοθεί στην αστυνομία.

Σημειώνεται πως η αστυνομία έχει ήδη επικοινωνήσει με τον άγνωστο, ο οποίος δεν αρνήθηκε το γεγονός και απολογήθηκε, λέγοντας πως βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση.

Όπως υποστήριξε στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ηλία ο άγνωστος κατά τη συνομιλία τους του άφησε αιχμές ότι χρηματίζεται και επαναλάμβανε συνεχώς τη φράση ότι «είναι πολλά τα λεφτά», με τον ίδιο να του απαντά πως «με όσα εκατομμύρια του κόσμου δεν θα εμβολίαζα τα παιδιά μου αν υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος να τους προκαλέσω κάτι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δρ Ηλία είπε πως «μοναδικό μας κίνητρο είναι η υγεία του κόσμου και η επάνοδος στην ομαλότητα», για να σημειώσει πως «αυτά που εισηγούμαστε για τα παιδιά είναι κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εξάγονται από τις διεθνείς και ακαδημαϊκές παιδιατρικές εταιρείες του εξωτερικού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3039