Αβραάμ Ηλία: Αρνητικό σε κορωνοϊό το νεογέννητο που γεννήθηκε από μητέρα θετική


Αρνητική σε κορωνοϊό ήταν η εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το νεογέννητο, που γεννήθηκε προχθές στο Μακάρειο Νοσοκομείο από μητέρα θετική στον ιό, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλία, η γενική κατάσταση της υγείας του νεογνού είναι άριστη και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. Σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε εφτά ημέρες θα επαναληφθεί η εξέταση. «Αν και το δεύτερο δείγμα θα είναι αρνητικό, τότε το νεογνό θα πάρει εξιτήριο και θα έρθει σε επαφή με τη μητέρα του, νοουμένου ότι και η ίδια θα έχει δύο διαδοχικά αρνητικά δείγματα», είπε. Εξήγησε ότι έχει ήδη ληφθεί ένα δείγμα από τη μητέρα, το οποίο είναι αρνητικό, για να προσθέσει ότι μεθαύριο θα ληφθεί ακόμα ένα -και εάν είναι αρνητικό και αυτό- θα μπορεί να έρθει σε επαφή με το μωρό της.

Εξάλλου, ανέφερε πως είναι το πρώτο παιδί που γεννιέται στην Κύπρο από θετική μητέρα στον Covid-19.

Ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι στιγμής

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις παιδιών θετικών στον ιό, ο  Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου ανέφερε ότι υπήρξε ένα βρέφος τριών μηνών, το οποίο ήταν και το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλεύθηκε στο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ανέφερε ότι μετά από νοσηλεία τριών ημερών πήρε εξιτήριο και αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι του, από όπου παρακολουθείται καθημερινά. Πρόσθεσε ακόμα ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα που να χρειάστηκε νοσηλεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











701