Κώστας Κωνσταντίνου: «Αντί να τρίζει η άμαξα τρίζει ο αμαξηλάτης»


«Οι πρακτικές και οι συμπεριφορές κάποιων αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα συμφέροντα είναι εκεί, υπάρχουν και βυσσοδομούν και έχουν αναλάβει τη συντήρηση και την προέκταση αυτών των συμφερόντων».

«Αντί να τρίζει η άμαξα τρίζει ο αμαξηλάτης», δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κώστας Κωνσταντίνου, σε απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλο περί πλαστής και συκοφαντικής προσπάθειας αναστολής της εφαρμογής του ΓΕΣΥ από τον ίδιο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως οι πρακτικές και οι συμπεριφορές κάποιων αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα συμφέροντα είναι εκεί, υπάρχουν και βυσσοδομούν και έχουν αναλάβει τη συντήρηση και την προέκταση αυτών των συμφερόντων.

Είπε πως έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συνεδρίες, η Επιτροπή της Βουλής μέσα από διάλογο έχει διεξέλθει το νομοσχέδιο, έχει δώσει το δικαίωμα σε όλους να εκφράσουν απόψεις, αντιθέσεις, επιχειρήματα και να τοποθετηθούν, ενώ δόθηκε το δικαίωμα σε όλους να καταθέσουν τροπολογίες σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όπως είπε μόνο το ΑΚΕΛ στη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας με ημερομηνία 1 Ιουνίου, 2017, εξέφρασε επιφυλάξεις και ζήτησε να μελετήσει και ενδεχομένως να καταθέσει κάποιες τροπολογίες. Ο κ. Λουκαΐδης, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, ικανοποιημένος από την τελική φάση απέσυρε τις τροπολογίες με πρόταση του χθες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίας της 1ης Ιουνίου, ο κ. Σιζόπουλος αφού ρωτήθηκε είπε πως δεν θα καταθέσει τροπολογίες και έκανε λόγο για προσκήνιο και παρασκήνιο που οργιάζει από την περασμένη Τετάρτη.

«Συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών του ΔΗΚΟ και του κ. Σιζόπουλου, κατά την οποία αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να κατατεθούν τροπολογίες τις οποίες θα αλληλοϋποστήριζαν τα δύο κόμματα. Κομιστής αυτής της πολιτικής προσέγγισης και πρακτικής ο κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος του ΠΙΣ, με τον οποίο είχαν συνάντηση, μετέβη στο ΑΚΕΛ και είχε συνάντηση με ανώτατο στέλεχος, και προσπάθησε να του περάσει το μήνυμα, εκμεταλλευόμενος μια ευαισθησία του ΑΚΕΛ, ότι το κόμμα ικανοποιείται με τη θέση που θα εκφράσει και θα στηρίξει η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ», είπε και πρόσθεσε πως προς τιμή του ο κ. Λουκαΐδης είπε «ευχαριστώ δεν θα πάρω».

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε στη συνέχεια πως ο κ. Σιζόπουλος στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, αφού ρωτήθηκε είπε πως θα κατέθετε τροπολογίες, τις οποίες ωστόσο ακόμη μελετά. «Την προηγούμενη ημέρα είχαν αποφασίσει ποιες θα είναι οι τροπολογίες, και γνώριζαν, και ήταν αυτή που επικαλέστηκε σήμερα για ελεύθερη επιλογή του ασθενή προς οποιοσδήποτε γιατρό και όχι το γενικό ιατρό όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο και είναι η συμφωνία», είπε και σημείωσε πως αυτό ανατρέπει το όλο σύστημα και δεν μπορεί να εφαρμοστεί ΓΕΣΥ με αυτή τη τροπολογία. Επίσης, η άλλη τροπολογία προέβλεπε τριετή αναστολή της αυτονόμησης των Νοσοκομείων.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως ο κ. Σιζόπουλος είχε πάρει τα τελικά κείμενα του νομοσχεδίου του είχαν δοθεί από την περασμένη Παρασκευή από τη Γραμματεία της Επιτροπής, και όλα όσα επικαλείται σήμερα είναι δικαιολογίες και προσχήματα. «Κάποιοι προσπαθούν αυτά τα συμφέροντα που υπάρχουν και εξακολουθούν να αντιστέκονται ισχυρά με διάφορους τρόπους, με νύχια και με δόντια για να ματαιώσουν αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. Δεν θα τους περάσει. Υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα στη Βουλή και θα περάσει (το ΓΕΣΥ), και θα το έχει στη διάθεση του ο κυπριακός λαός και οι πολίτες και οι ασθενείς», είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας είπε πως ο μεγάλος αγώνας δεν τελειώνει με τη ψήφιση αλλά συνεχίζεται και μετά με την εφαρμογή και την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης, γιατί αυτοί που αντιστέκονται θα εξακολουθούν να έχουν συμφέροντα. «Ας περιμένει ο κ. Σιζόπουλος και οποιοιδήποτε άλλοι, να δουν την εφαρμογή και αν έχουν την καλή πίστη ας συνδράμουν και αν εκεί το κράτος αδυνατεί, παραλείπει να πράξει αυτό που επιβάλλεται, τότε ας βγει δημόσια να κατηγορήσει και να απαγγείλει την οποιαδήποτε κριτική», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου περί συκοφαντίες αλλά και του ΔΗΚΟ περί θεάτρου παραλόγου, ο κ. Κωνσταντίνου διερωτήθηκε πώς γίνεται αυτό να είναι αποκύημα φαντασίας και να συνέπεσε χρονικά να συνέλθουν τα δύο κόμματα, να πάρουν αποφάσεις, να συζητηθεί το θέμα πολύ έντονα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ και την ίδια ημέρα ο κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου να μεταβεί κομιστής στο ΑΚΕΛ. Αν όλα αυτά, πρόσθεσε, είναι αποκυήματα φαντασίας κάποιοι πρέπει να αναλογιστούν καθώς ο ίδιος έχει κρίση και λογική αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσει μπροστά ανεξάρτητα με τα όποια προσκήνια και παρασκήνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











983