Συνάντηση της βουλευτού ΔΗΣΥ Σάβιας Ορφανίδου με τον Υπ. Υγείας


Με δήλωσή της μετά από συνάντησή της με τον Υπουργό Υγείας η Βουλευτής ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου αναφέρει: 
"Στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως νέο μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, πραγματοποιήσαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, μεταξύ άλλων, για την εξελικτική πορεία της λειτουργίας του ΓΕΣΥ, ενόψει και της εφαρμογής της 2ης φάσης του συστήματος για την ενδονοσοκομειακή κάλυψη, σε 6 μήνες.

Το Γενικό Σύστημα Υγείας αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των Κύπριων πολιτών και συνεπώς έχουμε όλοι την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη να πετύχει. Όπως και στις περιπτώσεις άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τόπο μας, υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη προβλήματα και αδυναμίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τον αρμόδιο Υπουργό, σε συνεργασία με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και με όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Συμφωνούμε ότι κύριο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο παράγοντα επιτυχίας, ιδιαίτερα ενόψει και της 2ης φάσης λειτουργίας του ΓΕΣΥ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας είχα επίσης την ευκαιρία να θέσω προς συζήτηση το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των προσπαθειών που παρέχεται η κρατική χορηγία για την εξωσωματική διαδικασία, καθώς και την ανάγκη για παροχή της εν λόγω χορηγίας και σε μονήρη άτομα. Επιπρόσθετα, συζητήσαμε και το πόσο σημαντικό θεωρώ τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των γυναικών για τη φύλαξη ωαρίων. Για τα εν λόγω θέματα, θα προσπαθήσω να έχω το επόμενο διάστημα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1336