Συμμαχία Πολιτών. Η αυτονόμηση καθυστέρησε αλλά δεν ήταν προϋπόθεση εφαρμογής του ΓεΣΥ


Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει:

 « Άρχισαν και πάλι οι γνωστοί κύκλοι να υποσκάπτουν το ΓεΣΥ.  Είναι γεγονός ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Υπάρχει όμως  κάποιος που πίστευε ότι μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση θα εφαρμοζόταν από την αρχή στην εντέλεια; Για αυτό και όσοι τώρα κινδυνολογούν ή ακόμη χειρότερα βάζουν τρικλοποδιές στην εφαρμογή του ΓεΣΥ πρέπει να αναλογιστούν τα οφέλη που έχει προσφέρει αυτή η μεταρρύθμιση στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, στους χρόνιους ασθενείς και στους ηλικιωμένους.
Η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων έχει καθυστερήσει αλλά τονίζουμε ότι η αυτονόμηση δεν ήταν προϋπόθεση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.
Για μας τα κρατικά νοσηλευτήρια συνεχίζουν να είναι η σπονδυλική στήλη του ΓεΣΥ και θα πρέπει με μεγαλύτερη ταχύτητα υπουργείων και ΟΚΥπΥ να εξευρεθούν εκείνες τις λύσεις αλλά και να ετοιμάσουν πρόγραμμα στελέχωσης και ανάπτυξης νέων υποδομών και κλινικών στα κρατικά νοσηλευτήρια. Η ενίσχυση και η δυνατότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων να ανταποκριθούν αποτελεσματικά είναι που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιτυχία του ολοκληρωμένου ΓεΣΥ.
Ταυτόχρονα, αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας το επιχείρημα ότι οι ασθενείς δεν έχουν επιλογή του γιατρού. Φυσικά και έχουν!
Τέλος, οι γιατροί του δημοσίου πρέπει να έχουν οικονομικά κίνητρα αλλά δεν μπορεί να αμείβονται όσο αυτοί του ιδιωτικού τομέα γιατί έχουν εξασφαλισμένη δουλειά και δεν έχουν επενδύσει στα νοσοκομεία αφού πρόκειται για κρατική επένδυση».
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











737