Ελ. Θεοχάρους: Απροετοίμαστη και αδιάφορη η Κυβέρνηση για τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ


Σε σχέση με τη σημερινή απεργία γιατρών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους σημειώνει τα εξής:

«Εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι για πολλοστή φορά η κυβέρνηση είναι απροετοίμαστη. Για πολλοστή φορά έχει επιδείξει μεγάλη αδιαφορία στην αντιμετώπιση προβλημάτων ενός πολύ νευραλγικού τομέα της Δημόσιας υγείας, του τομέα των επειγόντων περιστατικών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τεθεί αυτό το ζήτημα, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε θρηνήσει ανθρώπους, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν κακοποιηθεί οι εργαζόμενοι στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών. Σας διαβεβαιώ ότι ελάχιστα πράγματα έχουν βελτιωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και αυτό είναι το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε λίγους μήνες θα αρχίσει να παρέχεται και δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη στα πλαίσια του ΓεΣΥ και εκείνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να πηγαίνει στην ελληνική αγορά για να εξεύρει γιατρούς που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες μας.
Αυτό κατά την δική μας εκτίμηση είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι υπάρχει ένας πανίσχυρος και πολύ καλά στελεχωμένος μηχανισμός εδώ στην Κύπρο με τον οποίο η κυβέρνηση οφείλει να έρθει σε συνομιλίες και συνεργασία ούτως ώστε να μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες και από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια του ΓεΣΥ.
Το ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ με αυτόν τον τρόπο δεν παρέχει καμιά δικαιολογία στην κυβέρνηση, γιατί απλούστατα θα σταματήσει να παρέχει εκείνες τις υπηρεσίες. Το σύστημα δεν θα αντέξει.
Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε πάντοτε το ΓεΣΥ αλλά δεν μπορούμε να μην βλέπουμε αυτές τις στρεβλώσεις και δεν μπορούμε να μην τις καυτηριάζουμε, και δεν μπορούμε να μην επισημαίνουμε ότι αυτές οι κινήσεις, είναι κινήσεις απελπισίας και δεν θα δώσουν την αναμενόμενες λύσεις.
Είναι πολύ λογικό να αναμένει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να  επανατοποθετηθεί όσον αφορά τις σχέσεις της με τον ιδιωτικό τομέα, και ο ιδιωτικός τομέας να δει ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά εάν συνεργαστεί κάτω από διαφανείς και ξεκάθαρους όρους με την κυβέρνηση στα πλαίσια του ΓεΣΥ».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











928