ΑΚΕΛ: Για την αναταραχή στον χώρο της Υγείας την ευθύνη φέρει ακεραία η Κυβέρνηση


Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει:

 "Ο τόπος χρειάζεται ένα ποιοτικό Γενικό Σύστημα Υγείας, με δυνατά δημόσια νοσηλευτήρια και τμήματα. Για αυτό το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΤΑΕΠ (Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών) και στέκεται δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους, για επαρκή στελέχωση και ποιοτική φροντίδα υγείας.

Για την παρούσα αναταραχή στον χώρο της Υγείας και για τη σύγκρουση των επαγγελματιών υγείας με τις κυβερνητικές επιλογές, την ευθύνη φέρει ακεραία η κυβέρνηση. Είναι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη και η πολιτική της που έχουν φέρει την κατάσταση στην Υγεία σε οριακό σημείο. Η πολιτική λιτότητας, περικοπών και υποβάθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας, σε συνδυασμό με την αδράνεια του Υπουργείου και τα συνεχή λάθη στη στελέχωση και λειτουργία του ΟΚΥΠΥ, οδήγησαν σε μια δραματική κατάσταση. Υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αντίξοες συνθήκες εργασίας και ανασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών και εργατικού προσωπικού των νοσοκομείων. Παραίτηση γιατρών που εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα. Συνεχής αύξηση στις λίστες αναμονής. Ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, φάρμακα και μηχανογράφησης. Κενά στις διαδικασίες και διοίκηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Όλα αυτά έχουν μειώσει το επίπεδο φροντίδας υγείας κάτω από τα όρια ασφαλείας και έχουν φέρει τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας στα όρια τους.

Οι προειδοποιήσεις και οι εκκλήσεις μας για αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα της Υγείας, προσκρούουν διαρκώς στην αδράνεια των κυβερνώντων. Όταν ο Υπουργός Υγείας επιρρίπτει τις ευθύνες στο ΔΣ του ΟΚΥΠΥ που ο ίδιος διόρισε, είναι φανερό ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των ασθενών και επαγγελματιών Υγείας. 

Εκφράζουμε την αγωνία μας για την κατάσταση στην υγεία για την οποία οι κυβερνώντες φέρουν την ευθύνη. Επιτέλους, οι κυβερνώντες ας εγκύψουν στα προβλήματα της δημόσιας υγείας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











801