Αβέρωφ προς Υπ. Υγείας: Ήσουν το πρώτο βιολί στην εξαίρετη ορχήστρα με μαέστρο τον Αναστασιάδη


Κ. Ιωάννου: «Πρέπει να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και αν τα τηρούμε δεν έχουμε τίποτε να ανησυχούμε τους επόμενους μήνες»

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας διότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας, όπως είπε, «και όσο κυκλοφορεί ανάμεσα μας δεν υπάρχει προστασία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο».

Ο Ιωάννου μιλούσε κατά τη συνάντηση του το πρωί στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος  συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για ό,τι έπραξε μαζί με την ομάδα του αλλά και την άψογη συνεργασία, όπως είπε, με καθοδηγητή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη "για να είναι η χώρα πρότυπο, παγκόσμια, στην διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον κ. Ιωάννου «το πρώτο βιολί», σε μια εξαίρετη ορχήστρα με μαέστρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας «για ό,τι έκανε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο», εξέφρασε σιγουριά ότι «με την αφοσίωση ,με την ήρεμη δύναμη σου, με την νηφαλιότητα σου, με την ψυχραιμία σου, η Κύπρος μπορεί να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις που απευχόμαστε».   «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνατε για την κοινωνία και τους πολίτες. Όλοι μας αναγνωρίσαμε πόσο σημαντικό αγαθό – το πιο σημαντικό που έχει ο άνθρωπος – είναι η υγεία», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καλή ορχήστρα χωρίς καλό μαέστρο και ο μαέστρος ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», προσθέτοντας ότι «όσο καλός και να είναι ο μαέστρος άμα το πρώτο βιολί δεν αποδίδει δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα». «Ήσουν το πρώτο βιολί στην εξαίρετη ορχήστρα με μαέστρο τον Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τα καλά του λόγια, τόνισε πως η προσπάθεια ήταν συλλογική, όχι μόνο με τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Υγείας, όπως είπε, «αλλά ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως του Προέδρου της Δημοκρατίας». «Τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν από τον περασμένο Μάρτιο, στο τέλος της ημέρας τις λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και των υπολοίπων συναδέλφων μου στο Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι «εξίσου σημαντική ήταν και η συμπαράσταση και η βοήθεια που είχε και από τον ΔΗΣΥ και από τον ίδιο τον Πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος.
 
Ο κ. Ιωάννου είπε ότι ήταν υποχρέωση τους να ανταποκριθούν και ότι άκουσαν και τους ειδικούς και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά». Σημασία, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «έχει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε πολύ καλά». «Πρέπει να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και αν τα τηρούμε δεν έχουμε τίποτε να ανησυχούμε τους επόμενους μήνες μέχρι και την εξεύρεση του εμβολίου για να μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι έχουμε  ξεμπερδέψει με την πανδημία αυτή», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1464