Αβέρωφ Νεοφύτου: Μονόδρομος η επιτυχία του ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ - Η επιτυχία του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) είναι μονόδρομος διότι το οφείλουμε στους Κύπριους πολίτες και στους Κύπριους ασθενείς, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται.

Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Γενική Διευθύντρια  του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και στενοί του συνεργάτες επισκέφθηκαν τον Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου ενημερώθηκαν για την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και τις διεργασίες που αφορούν στην αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
Στις δηλώσεις του, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Νεοφύτου μετέφερε την στήριξή του στις προσπάθειες της ηγεσίας του ΟΚΥΠΥ και σε όλο το προσωπικό, ιατρικό και παραϊατρικό για το έργο της αυτονόμησης, καθώς και τη στήριξή του στο ΓεΣΥ «για να έχει ο Κύπριος ασθενής τόσο το δικαίωμα της επιλογής του γιατρού της προτίμησής του όσο και πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».
Για την πορεία του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης είπε πως η πορεία προχωρεί σε «ικανοποιητικό βαθμό», προσθέτοντας ότι βεβαίως και υπάρχουν κάποια προβλήματα, προβλήματα τα οποία είναι διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται.
«Είναι μια επανάσταση στον χώρο της υγείας που χρειάζεται χρόνο και προσαρμογή», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν το ΓΕΣυ θα πετύχει, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «είναι μονόδρομος αυτός ο στόχος γιατί το οφείλουμε στους Κύπριους πολίτες, στους Κύπριους ασθενείς».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
403