Γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων που επικρατούν στα δημόσια νοσηλευτήρια λέγει η ΟΣΑΚ


«Γενικά ό,τι θέλει ο καθένας κάνει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν» 

Με τη λέξη «ντροπή» η Ομοσπονδία των Οργανωμένων Ασθενών (ΟΣΑΚ) περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.

«Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες των απαράδεκτων καταστάσεων, οι οποίες επικρατούν στα δημόσια νοσηλευτήριά μας. Ακούσαμε καταγγελίες, οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί και οι οποίες κατονομάζουν γιατρούς οι οποίοι έχουν αρνηθεί το καθήκον τους, γιατρούς οι οποίοι σχολνάνε αφήνοντας το νοσοκομείο ακάλυπτο γιατί έχουν συμπληρώσει το ωράριο τους… Γενικά ό,τι θέλει ο καθένας κάνει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΟΣΑΚ.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας «έγινε ένας πόλεμος αντιπαραθέσεων και καταγγελιών μεταξύ διευθυντών των περιφερειών και την κεντρικής διοίκησης και Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ», με τις συντεχνίες μέσα σε όλα τούτα οι συντεχνίες «να ονειρεύονται τα παλιά μεγαλεία και την παλινόρθωση του παλιού συστήματος».

Οι ασθενείς, αναφέρεται, παρακολουθούν αποσβολωμένοι όλους αυτούς, οι οποίοι «ασχολούνται» με την υγεία τους να καυγαδίζουν, να αλληλοκατηγορούνται για οτιδήποτε άλλο πέραν από το συμφέρον των ασθενών και να προωθούν τα συμφέροντά τους πάνω στην πλάτη των ασθενών.

«Ποια εμπιστοσύνη άραγε μπορούν να έχουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια με όλα όσα γίνονται; Ποιος θα τους πείσει ότι τυγχάνουν της καλύτερης αντιμετώπισης και πώς θα έχουν πλέον εμπιστοσύνη και ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε ένα διαπλεκόμενο περιβάλλον στο οποίο ο ένας καλύπτει τον άλλο;», διερωτώνται.

Η ΟΣΑΚ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να συγκαλέσει άμεσα συνεδρία στην παρουσία της ΟΣΑΚ για να απαντήσει σε αυτά τα ερωτηματικά και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αλλαγές και στις τομές οι οποίες θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Παράλληλα καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση όλων των καταγγελιών, οι οποίες έχουν γίνει, καθώς και σε έρευνα για τα κακώς έχοντα όπως και στη λήψη παραδειγματικών τιμωριών.

Το Οργανωμένο Κίνημα των Ασθενών, αναφέρεται, δεν θα ανεχθεί άλλο τη συνέχιση των φαινομένων αυτών και αν κάποιοι δεν συνετιστούν και συνεχίσουν να ενεργούν εις βάρος και χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών σε αποφάσεις και ενέργειες τότε θα αντιμετωπίσουν την οργή τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3155