Επιφυλάξεις ΠΙΣ για δυνατότητα ιδιωτικών νοσοκομείων να ανταποκριθούν στις ανάγκες ΓΕΣΥ από 1η Ιουνίου


ΚΥΠΕ - Η Γραμματέας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Συμεού εξέφρασε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να ανταποκριθούν στις ανάγκες εφαρμογής της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο ΓΕΣΥ, με την έναρξη της εφαρμογής της Β΄φάσης του ΓΕΣΥ από την 1η Ιουνίου.

Η κ. Συμεού απαντούσε σε ερωτήσεις Βουλευτών στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, για τον έλεγχο των αμοιβών των ιατρών στο ΓΕΣΥ και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής των ιατρών εκτός ΓΕΣΥ. Είπε χαρακτηριστικά ότι, «θα φκάλλουν αζίνες τα νυστέρια» και προειδοποίησε ότι θα γίνονται επεμβάσεις όταν αυτές δεν είναι απαραίτητες, αναφέροντας ότι «θα δεινοπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες».

Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να ανταποκριθούν στις ανάγκες εφαρμογής της ενδοσοκομειακής περίθαλψης στο ΓΕΣΥ, καθώς τα δημόσια νοσηλευτήρια φαίνονται ανέτοιμα να ανταποκριθούν. Διερωτήθηκε περαιτέρω κατά πόσον υπάρχει σχέδιο Β΄ για τα δημόσια νοσηλευτήρια και κάποιοι ιδιώτες είναι έτοιμοι να τα αγοράσουν. Η κ. Συμεού τόνισε ότι δεν υπερασπίζεται τους γιατρούς, αλλά την ιατρική

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Άθως Τσιντωνίδης, είπε στην Επιτροπή ότι άρχισε ο προγραμματισμός εγχειρήσεων για μετά την 1η Ιουνίου, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε διάλογο με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αφήσουν κρεβάτια και για τα επείγοντα περιστατικάComments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
148