Δίπλαρος: Όλα τα δύσκολα περιστατικά δυστυχώς καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια


Σύσκεψη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου μελετήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο

ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ

Τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατικό το νοσηλευτήριο Πάφου μελέτησαν σήμερα ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής  Υγείας της Βουλής στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν το πρωί στην Πάφο. Παρακάθισαν σε σύσκεψη  με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ και τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου. Ανάμεσα στα φλέγονται θέματα συζητήθηκε η άμεση στελέχωση του Τμήματος Α΄ Βοηθειών, η αναβάθμιση του Παιδιατρικού Τμήματος και άλλα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής  Ευθύμιος Δίπλαρος  σε δηλώσεις του ανάφερε ότι άκουσαν με προσοχή όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πάφου, όμως εκείνο που θεωρεί θετικό είναι το γεγονός ότι δρομολογούνται λύσεις, τόσο από τον ΟΚΥπΥ όσο και από τη διεύθυνση του, για αναβάθμιση ώστε το κρατικό νοσηλευτήριο να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

«Όλα τα δύσκολα περιστατικά δυστυχώς ή  ευτυχώς, εμείς λέμε δυστυχώς, καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια μας. Άρα είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όσον αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Είναι ένα  θέμα το οποίο σίγουρα θα πρέπει να το δούμε με τον ΟΚΥπΥ αλλά και με ΟΑΥ κυρίως, γιατί δεν  γίνεται εκεί και όπου κάποιες ιδιωτικές κλινικές τα βρίσκουν σκούρα η εύκολη λύση να είναι πάντα τα δημόσια νοσηλευτήρια μας, γιατί έχουν περισσότερες κλίνες»

Το Νοσοκομείο της Πάφου λειτουργεί εδώ για 30χρόνια για να εξυπηρετεί  τις ανάγκες τις τότε εποχής.  Σήμερα οι ανάγκες είναι πολλές, ο πληθυσμός έχει τριπλασιαστεί, οι εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες, ωστόσο όμως στη συνάντηση των δυόμιση ωρών δόθηκαν κάποιες λύσεις ιδιαίτερα σε μικρά ζητήματα.

Στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών ο ΟΚΥπΥ προχωρά άμεσα  με την πρόσληψη δύο νέων γιατρών. Στην Παιδιατρική Κλινική θα αυξηθούν άμεσα οι κλίνες ενώ σε ότι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις σήμερα έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τον αρχιτέκτονα του έργου και έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα και για επέκταση ή και αναβάθμιση συγκεκριμένων κλινικών του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΥπΥ  Μάριος Παναγίδης μιλώντας στο Ygeia News χαιρέτησε την επίσκεψη  των βουλευτών της Επιτροπής Υγείας στο Νοσοκομείο Πάφου  για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που υπάρχουν. «Εμείς διαβεβαιώσαμε την Επιτροπή ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν  για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας τόσο στο Νοσοκομείο της Πάφου αλλά και ευρύτερα στον ΟΚΥπΥ»

Στις προτεραιότητες του Οργανισμού είπε ο κ. Παναγίδης είναι να υπάρξει σημαντική βελτίωση, ακόμα και από τους αμέσως επόμενους μήνες με διάφορες ενέργειες, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σήμερα έχουν προσληφθεί για διάφορα νοσοκομεία, αρχιτέκτονες και σύμβουλοι για τον σχεδιασμό έργων που ήδη έχουν εξαγγελθεί .  Σε τρείς μήνες οι σχεδιασμοί ολοκληρώνονται και τα έργα προχωρούν με βάσει τα χρονοδιαγράμματα ενώ προς το τέλος του χρόνου στο Νοσοκομείο Πάφου ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται η νέα Νεφρολογική Κλινική.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











4700