Κοινή διαπίστωση Υπουργού Υγείας και ΣΕΚ για το επείγων της εφαρμογής του ΓΕΣΥ


Στη διαπίστωση ότι επείγει η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), συμφώνησαν ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και η ΣΕΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, αντιπροσωπία της οποίας, υπό τον Γενικό της Γραμματέα Νίκο Μωυσέως, συναντήθηκε με τον κ. Παμπορίδη. «ΣΕΚ και Υπουργός Υγείας συμφωνούν ότι επείγει η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ΓΕΣΥ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση, ο κ. Μωυσέως ήγειρε επιτακτικά τη θέση του Κινήματος ότι ο τόπος χρειάζεται χωρίς άλλη καθυστέρηση σύγχρονο σύστημα υγείας που να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πολίτες, τονίζοντας τους κινδύνους και τα οξύτατα προβλήματα που συσσωρεύει στην κοινωνία η παρατεταμένη καθυστέρηση λειτουργίας του ΓΕΣΥ. Ο κ. Μωυσέως κάλεσε τον κ. Παμπορίδη να επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα και να συγκρουσθεί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που λυμαίνονται τον ζωτικό τομέα της υγείας και τα οποία φρενάρουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο αναχρονιστικό σύστημα υγείας κατέρρευσε προ πολλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του, ο Υπουργός συμφώνησε με τις τοποθετήσεις της ΣΕΚ, την οποία κάλεσε σε στενή συνεργασία για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της εφαρμογής του ΓΕΣΥ το συντομότερο δυνατόν. Αναφέρεται τέλος ότι οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να υλοποιηθεί το ταχύτερο το όραμα για παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες μέσω ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











271