Κλάδος Υπ. Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ: Δεν θα απεργήσουν τα μέλη μας την 1η Ιουλίου


Κανονικά θα εργαστούν την 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ. Αυτό ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Δ.Σ. του Κλάδου, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία από μέρους της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών (ΠΑΣΥΚΥΦΑ). Ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί πως η εξαγγελθείσα στάση εργασίας της ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ.ΦΑ. αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ωστόσο «πως στην περίπτωση που δεν τηρηθεί ο θεσμοθετημένος διάλογος σε επίπεδο ΜΕΠ ή/και το νομοσχέδιο(σ.σ. για την αυτονόμηση) προωθηθεί μονομερώς από τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή χωρίς την υιοθέτηση των θέσεων μας, τότε επιφυλασσόμαστε για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειόμενων και των απεργιακών κινητοποιήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Φ.Υ.) ΠΑΣΥΔΥ: «Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ.ΦΑ. για εξαγγελία στάσης εργασίας την 1η Ιουλίου 2015, η οποία μας κοινοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ότι ο Κ.Υ.Φ.Υ. βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με κοινωνικούς εταίρους, φορείς υγείας και με την ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο, μεσούσης της πρόθεσης του Υπουργού Υγείας να προωθήσει άμεσα το νομοσχέδιο της αυτονόμησης στη Βουλή για ψήφιση. Τα αιτήματα του Κλάδου για αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού και διαφύλαξη των εργασιακών και λοιπών κεκτημένων μας, έχουν τεθεί από την ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠ) και βρίσκεται εν εξελίξει σχετικός διάλογος και διαβουλεύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται για τη λήψη σχετικών αποφάσεων. Ωστόσο, σημειώνεται πως στην περίπτωση που δεν τηρηθεί ο θεσμοθετημένος διάλογος σε επίπεδο ΜΕΠ ή/και το νομοσχέδιο προωθηθεί μονομερώς από τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή χωρίς την υιοθέτηση των θέσεων μας, τότε επιφυλασσόμαστε για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειόμενων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ως εκ τούτου, και θεωρώντας πως η εξαγγελθείσα στάση εργασίας της ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ.ΦΑ. αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στη δημιουργία εντυπώσεων, ο Κ.Υ.Φ.Υ. δε θα προβεί σε στάση εργασίας κατά την εξαγγελθείσα ημερομηνία της 1ης Ιουλίου 2015. Επισημαίνεται ότι όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν στον Κ.Υ.Φ.Υ. της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και δεν θα απεργήσουν, οφείλουν να προσέλθουν κανονικά στα προγραμματισμένα τους καθήκοντα, ήτοι οι συνάδελφοι που εξυπηρετούν ασθενείς σε θυρίδες, θα ασκήσουν κανονικά τα καθήκοντά τους προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Τα μέλη του Κ.Υ.Φ.Υ., λειτουργώντας πάντα έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των μελών τους και των πολιτών, και έχοντας πλήρη επίγνωση του αισθήματος ευθύνης που πρέπει να διακατέχει κάθε λειτουργό υγείας, θα εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τους πολίτες της Δημοκρατίας κατά την 1η Ιουλίου 2015».

Διαβάστε εδώ: ΠΑΣΥΚΥΦΑ: Αποφάσισε στάση εργασίας των μελών της την Τετάρτη 1η Ιουλίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











329