Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ: Χωρίς τεχνοκρατική υποστήριξη και υποστελεχωμένος ο ΟΚΥπΥ


Οι διευθυντικές ομάδες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παραδέχονται ότι «σκοντάφτουμε στο ότι δεν υπάρχει τεχνοκρατική υποστήριξη για να μπορέσει ο ΟΚΥπΥ να πάρει προς τα εμπρός του», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Οργανισμό.

Οσον αφορά την ανάπτυξη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παρόλο που από την αρχή εμείς δηλώσαμε κι είμαστε σε ένα συνεχή διάλογο να συζητούμε όλα τα θέματα, σημειώνει, εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων.
«Αυτό δεν οφείλεται στα πρόσωπα που τώρα ασχολούνται και είναι στον ΟΚΥπΥ, οφείλονται κυρίως στην υποστελέχωση του ΟΚΥπΥ γιατί άρχισε η αυτονόμηση χωρίς να προνοηθεί ότι αυτός ο οργανισμός πρέπει να είναι στελεχωμένος σε τεχνοκρατικό πρόσωπό για να υποστηρίζει τις αποφάσεις και λόγω τούτου του φαινομένου υπάρχουν καθυστερήσεις σε διάφορα θέματα κι αυτό μας ανησυχεί», πρόσθεσε.
Σε σχέση με τη συνάντηση, ο κ. Αργυρίδης ανέφερε ότι αφορούσε την εισαγωγή του θεσμού του φροντιστή υγείας, που έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να μπει στα νοσοκομεία ως υποβοηθητικός προς την φροντίδα των ασθενών και κυρίως υποβοηθητικό στο νοσηλευτικό προσωπικό.
«Έχουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό συμφωνήσει το περίγραμμα καθήκοντος αυτών των ανθρώπων. Υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσής τους και τα προσόντα που πρέπει να έχουν», πρόσθεσε.
Η πληροφόρηση, είπε ο κ. Αργυρίδης, είναι ότι τα συμβόλαια έχουν ήδη σταλεί στις διευθύνσεις των νοσοκομείων και εντός των ημερών θα δίνονται σε όλο το προσωπικό ανεξαιρέτως. Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μέχρι τους υπόλοιπους εργαζομένους νοσοκομείων.
Θα έχουμε 18 μήνες μπροστά μας, σημείωσε, να αναμένει το προσωπικό να δει πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα και μετά να αποφασίσει αν θα αποποιηθεί της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας.
«Μας έχουν ενημερώσει ότι ξεκινά η ενίσχυση των νοσοκομείων με επιπρόσθετο προσωπικό νοσηλευτικό και άλλο αλλά η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι Μάιο», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











340