Κίνημα Οικολόγων: Οι αντιπαραθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων «σκοτώνουν» το ΓΕΣΥ


«Τα δύο μεγάλα κόμματα για μήνες κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, τάχα καθορίζουν τη στάση τους στο Κυπριακό με βάση τους σχεδιασμούς για τις προεδρικές εκλογές. Τις τελευταίες μέρες όμως, φαίνεται να είναι τα ίδια αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα που θυσιάζουν το ΓΕΣΥ στο βωμό των σχεδιασμών τους εν όψει προεδρικών εκλογών». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων και προσθέτει:

«Οι αλληλοκατηγορίες δίνουν και παίρνουν και οι τόνοι έχουν ανεβεί στα ύψη.

Σε αυτό συνέβαλε ίσως και η ανάπαυλα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Αφού λοιπόν εξαντλήθηκαν τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα " στο Κυπριακό, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στράφηκαν στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι έχουν -τάχα- σοβαρές διαφορές.

Η στάση των δύο κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αλλά και της κυβέρνησης σε σχέση με το ΓΕΣΥ, μπορεί να θεωρηθεί ανεύθυνη.

Δεν θα σχολιάσουμε ότι αποδεικνύεται σήμερα με βάση τις δικές τους ομολογίες ότι πίσω από κλειστές πόρτες και παραβάν - και μάλλον λόγω σύμπλευσης στο Κυπριακό-είχαν προσέλθει σε "συμφωνία κυριών".

Ούτε μας ενδιαφέρει εμάς , ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Εμείς ως πολίτες αυτής της χώρας ζητούμε να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στη βάση της συμφωνίας του περασμένου Ιουνίου. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις παλινωδίες και παλινδρομήσεις της. Να προχωρήσει στη γενναία στήριξη της δημόσιας υγείας. Από την άλλη και ταυτόχρονα πρέπει να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία και να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσοκομείων.

Οι πολίτες και κυρίως οι ασθενείς δεν αντέχουν άλλο να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











277