Κίνημα Οικολόγων: Να μείνει εκτός κομματικών παιχνιδιών η υγεία


«Από την πρώτη στιγμή της κόντρας ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για τη δημόσια υγεία είχαμε παρέμβει, ώστε τα δύο κόμματα να αφήσουν στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια για το δημόσιο καλό». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων και προσθέτει:

«Φαίνεται ότι, προτιμούν να ικανοποιούν το κομματικό τους πελατολόγιο, αντί να βοηθήσουν, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Επαναλαμβάνουμε ότι με τις ανούσιες κόντρες τους θυσιάζουν το ΓΕΣΥ στο βωμό των σχεδιασμών τους εν όψει προεδρικών εκλογών.

Καλούμε τα δύο κόμματα, όπως και την κυβέρνηση να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητούμε να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στη βάση της συμφωνίας του περασμένου Ιουνίου. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις παλινωδίες και παλινδρομήσεις της και να προχωρήσει στη γενναία στήριξη της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως, πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία, έτσι ώστε να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσοκομείων.

Οι πολίτες και κυρίως οι ασθενείς δεν αντέχουν άλλο να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314