Κίνημα Οικολόγων: Καλούμε τα δύο μεγάλα κόμματα να αφήσουν έξω από τα κομματικά συμφέροντα την υγεία


«Εδώ και εβδομάδες παρακολουθούμε μία κόντρα των μεγάλων κομμάτων και της κυβέρνησης με θέμα την Υγεία». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις της η Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων και προσθέτει:

«Όσο συνεχίζεται η κομματική κόντρα πάνω από το κρεβάτι του Κύπριου ασθενή τόσο διογκώνονται τα πραγματικά προβλήματα.

Χθες στις Πρώτες Βοήθειες στη Λεμεσό επικρατούσε χάος. Οι ασθενείς εξετάζονταν σε καρέκλες και οι σκηνές θύμιζαν τριτοκοσμικές χώρες.

Η εικόνα είναι σχεδόν ίδια σε πολλά νοσοκομεία.

Τα δύο μεγάλα κόμματα αλληλοκατηγορούνται άλλα ξεχνούν ότι κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία εννιά τουλάχιστον χρόνια. Ποιος φέρει επιτέλους την ευθύνη για αυτό το χάος;

Καλούμε τα δύο κόμματα να αφήσουν έξω από τα κομματικά τους συμφέροντα την υγεία. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει και να λύσει άμεσα τα προβλήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητούμε να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στη βάση της συμφωνίας του περασμένου Ιουνίου. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις παλινωδίες και παλινδρομήσεις της και να προχωρήσει στη γενναία στήριξη της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως, πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία, έτσι ώστε να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσοκομείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298