Κίνημα Αλληλεγγύη: Πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο


«Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, σημειώνουμε τα εξής». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Είναι νόσος φθοράς, απότοκος της καταστροφής του περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, της κακής διατροφής, και της χρήσης τοξικών προϊόντων, ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και άλλων νοσογόνων παραγόντων. Εάν η ανθρωπότητα δεν βελτιώσει αυτές τις συνθήκες, οι νόσοι φθοράς θα καλπάζουν.

Πιστεύουμε ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να υφίσταται κανονικούς διαγνωστικούς ελέγχους, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα (screening), προκειμένου να γίνεται έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Ο κάθε πολίτης έχει επίσης δικαίωμα για την καλύτερη δυνατή θεραπεία, αλλά έχει δικαίωμα και σε έναν αξιοπρεπή θάνατο, έχοντας διασφαλισμένη πλήρη ανακουφιστική περίθαλψη (palliative treatment).

Η Κύπρος υστερεί τραγικά σε όλους αυτούς τους τομείς εξαιτίας της ολιγωρίας ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων.

Η Αλληλεγγύη θα σταθεί πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, και θα συμπαρασταθεί σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στήριξης των καρκινοπαθών, οι οποίες καλύπτουν τη γύμνια της κυβέρνησης με την εθελοντική τους δράση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











309