Κίν.Οικολόγων:Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα δίνει ουσιαστικές ή πρόχειρες λύσεις στην Υγεία


«Καταγγέλλουμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς στα δημόσια νοσοκομεία και στην Πάφο». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων και προσθέτει:

«Σήμερα έγινε γνωστό ότι η μοναδική ογκολόγος - ακτινοθεραπεύτρια στην Πάφο, η οποία προσελήφθη τον τελευταίο χρόνο από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, παραιτήθηκε προ μερικών ημερών.

Η γιατρός προέβαλε ως δικαιολογία τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τα πενιχρά μέσα με τα οποία προσπαθούσε να προσφέρει πρωτοβάθμια ογκολογική φροντίδα σε δεκάδες ασθενείς.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει επιτέλους αν θα δίνει ουσιαστικές ή πρόχειρες λύσεις.

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ογκολόγος στην Πάφο. Μπορεί η Κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι χτίζει το μέλλον της υγείας, αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και το παρόν.

Μετά την εγκληματική υποβάθμιση των υπηρεσιών του ογκολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, έρχεται τώρα και η υποβάθμιση του νοσοκομείου Πάφου για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση - ταγμένη στην υπηρεσία των ιδιωτικών συμφερόντων στο τομέα της θεραπείας του καρκίνου- αποφάσισε να διαλύσει τα ογκολογικά κέντρα των δημοσίων νοσοκομείων». ​




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











328