KES: Ημερίδα Σεμιναρίων Κλάδων Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου και Ιατρικών Επισκεπτών


Την Πέμπτη 12/3/2015 οι φοιτητές των Κλάδων Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου και Ιατρικών Επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ημερίδα σεμιναρίων που διοργάνωσε το KES College. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου και είχαν ως θέματα: «Ο ρόλος του Ιατρικού Επισκέπτη στον χώρο της υγείας» και «Ο ρόλος του Βοηθού Φαρμακείου στο ιδιωτικό φαρμακείο».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Άγης Χριστοφίδης-Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου, ο Δήμος Δημοσθένους- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου και ο Νίκος Γεωργίου-Ιδιώτης Φαρμακοποιός.

Όσον αφορά στο ρόλο του Ιατρικού Επισκέπτη οι ομιλητές επιχείρησαν μέσα από μια πρακτική προσέγγιση να μοιραστούν με τους φοιτητές τις εμπειρίες τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Διαφάνηκε, μέσα από τη συζήτηση, ότι η σωστή προετοιμασία, η ευγένεια, η ειλικρίνεια και η συνέπεια, είναι σημαντικοί παράγοντες μέσα από τους οποίους κτίζονται σωστές και στέρεες σχέσεις που έχουν διάρκεια και αποβαίνουν προς όφελος και των δύο μερών.

Όσον αφορά στο ρόλο του Βοηθού Φαρμακείου στο ιδιωτικό Φαρμακείο, επιχειρήθηκε η δημιουργία σεναρίων που καθημερινά αντιμετωπίζονται στο φαρμακείο με στόχο την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών στην ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Τονίστηκε επίσης η σημασία κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων του κάθε πελάτη έτσι που, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, να είναι αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτησή του, προς όφελος του ιδίου αλλά, διασφαλίζοντας παράλληλα, την βιωσιμότητα του φαρμακείου που τους εργοδοτεί.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ ομιλητών και φοιτητών με σκοπό την επίλυση των όποιων αποριών είχαν δημιουργηθεί.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι πρακτικές προσεγγίσεις όσον αφορά και στα δύο επαγγέλματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους φοιτητές, αφού στόχος όλων είναι η μετάβασή τους σε σωστούς και επιτυχημένους επαγγελματίες, ο καθένας στο χώρο που έχει επιλέξει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











349