Τα προγράμματα αιμοδοσίας διεξάγονται κανονικά οι αιμοδότες να συμμετέχουν ενεργά


Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει ότι τα προγράμματα αιμοδοσίας διεξάγονται κανονικά και καλεί τους αιμοδότες να συμμετέχουν ενεργά. Καλούμε τις εθελοντικές επιτροπές να μην προβαίνουν σε ακύρωση των αιμοδοσιών. Οργανωμένα σύνολα που επιθυμούν να διοργανώσουν αιμοδοσίες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Αίματος στο τηλέφωνο 22809098.

Τα παράγωγα αίματος είναι ζωτικής σημασίας για πολλές ομάδες συνανθρώπων μας όπως ασθενείς στα χειρουργικά τραπέζια, τραυματίες, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς  και πολλοί άλλοι περιμένουν τη μετάγγιση σαν το πιο πολύτιμο δώρο.

Αποκλείονται προσωρινά από αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών άτομα που ταξίδεψαν οπουδήποτε εκτός Κύπρου, άτομα που έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου και άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.

Οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί το Κέντρο Αίματος είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς μας.

Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται για προσφορά αίματος στους σταθμούς αιμοδοσίας όλων των επαρχιών και στις οργανωμένες αιμοδοσίες σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΗΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΒΟΥΖΑΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝ.ΤΑΜ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΛΕΩΦ. ΑΡΧ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΦΟΥ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙ

Υπουργείο Υγείας

28 Μαρτίου 2020




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











831