Σωκράτης Μενελάου: Σε καλύτερα επίπεδα οι εξωτερικές αιμοδοσίες


Σε καλύτερα επίπεδα κυμαίνονται οι εξωτερικές αιμοδοσίες με μεγαλύτερη συμμετοχή από τους συνηθισμένους μέσους όρους των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτη Μενελάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως στην Πάφο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, έχει επαναλειτουργήσει και πάει πολύ καλά. Είπε επίσης ότι αποτελεί ένα πολύ καλό χώρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια ασφαλής αιμοδοσία. 

Πρόσθεσε δε, πως έχουν  προχωρήσει σε προγραμματισμό για τη διευκόλυνση και των αιμοδοτών, στο πλαίσιο του οποίου Δευτέρα και Τρίτη ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου  είναι ανοικτός το πρωί 07:30- 14:00, την Τετάρτη και Πέμπτη μεταξύ 13:00 – 20:00 και το Σάββατο από τις 08:00 μέχρι τις 14:00. Την Παρασκευή ο Σταθμός είναι κλειστός. 
Το πρόγραμμα ανέφερε έχει διευθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο καθένας να μπορεί να μεταβεί και να δώσει αίμα .

Ο κ. Μενελάου ανέφερε πως αύριο Δευτέρα  επειδή οι αιμοδοσίες είναι περιορισμένες σε παγκύπριο επίπεδο, το ωράριο αν και είναι πρωινό, θα επεκταθεί μέχρι τις 18:00. Πρόσθεσε πως η ροή είναι ικανοποιητική-  γύρω στους 130- 140 αιμοδότες την εβδομάδα - και σταθερή, όπως είπε,  από την ημέρα  που άνοιξαν. Επιπρόσθετα ο κ. Μενελάου ανέφερε πως ξεκίνησαν δειλά – δειλά και οι εξωτερικές αιμοδοσίες και σκοπός είναι  όπως οι αιμοδοσίες κινηθούν λίγο προς τα έξω, προς τις κοινότητες.

Επεσήμανε πως σε όλες τις επαρχίες, σε όλες οι αιμοδοσίες που διοργανώνονται υπάρχει περισσότερη συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Ο κ. Μενελάου κάλεσε τέλος τους αιμοδότες να  προσέλθουν και να δώσουν αίμα στους  σταθμούς  αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
7313