Πλήρης η επάρκεια αίματος κατά τη διάρκεια των γιορτών


Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας με ικανοποίηση ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών υπήρξε πλήρης επάρκεια αίματος. Έχουν εξυπηρετηθεί ανεξαιρέτως όλα τα προγραμματισμένα και έκτακτα περιστατικά και διασφαλίστηκε πλήρης ομαλότητα στον ευαίσθητο τομέα της μετάγγισης παραγώγων αίματος.

Από την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, μέχρι την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, έχουν προσέλθει για αιμοδοσία 2,336 αιμοδότες και πρόσφεραν αίμα οι 1,996. Την ίδια χρονική περίοδο μεταγγίστηκαν 2,403 παράγωγα αίματος που είχαν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας.

Για ακόμα μια φορά οι αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και απόδειξαν την τεράστια κοινωνική ευαισθησία που τους χαρακτηρίζει. Είμαστε περήφανοι για αυτούς.

Συνολικά, το 2019 έχουν εγγραφεί 75,148 αιμοδότες, συλλέχθηκαν 63,948 μονάδες ολικού αίματος και μεταγγίστηκαν πέραν των 85,000 παραγώγων αίματος, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους αιμοδότες να συνεχίσουν να επισκέπτονται τους Σταθμούς Αιμοδοσίας και τις οργανωμένες αιμοδοσίες και να κάνουν το πιο πολύτιμο δώρο στον συνάνθρωπό μας, προσφέροντας του την ίδια τη ζωή.

Η Διοίκηση του Κέντρου Αίματος εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό της Υπηρεσίας, το οποίο εργάστηκε με υπερβάλλον ζήλο και ευσυνειδησία για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2020.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











590