Καμία αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης αίματος


Το Κέντρο Αίματος ενημερώνει ότι μετά από μια μαραθώνια προσπάθεια έχει αποκατασταθεί επάρκεια αίματος. Δεν υπήρξε αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης και τα διαθέσιμα αποθέματα βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά, υπό τις περιστάσεις, επίπεδα. Η λειτουργία του Κέντρου Αίματος σε παγκύπριο επίπεδο αποδείχτηκε ευεργετική στην ύπαρξη ομοιόμορφης κατανομής παραγώγων αίματος σε όλη τη χώρα και στην αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν σε κάποιες Επαρχίες. 

Οι αιμοδότες μας για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμά μας για προσφορά αίματος, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του προσωπικού, συνέβαλαν στο να διεξάγονται οι αιμοδοσίες με πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και αποφυγής συνωστισμού.

Παρά τα υπαρκτά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κάποιες στιγμές στα αρχικά στάδια της πανδημίας, οι αιμοδότες μας φρόντισαν οι παρατηρούμενες  ελλείψεις σε παράγωγα αίματος να είναι παροδικές και ελεγχόμενες.

Ευχαριστούμε και χειροκροτούμε τους 6,146 αιμοδότες μας που προσήλθαν για προσφορά αίματος από τις 9 Μαρτίου που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Αποτελούν ζωντανό φάρο κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού. Στο διάστημα αυτό έχουν ληφθεί 5,399 μονάδες ολικού αίματος και έχουν δοθεί για μετάγγιση 6,705 παράγωγα αίματος.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί το τέλος της προσπάθειας. Από την Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, το προσωπικό του Κέντρου Αίματος θα είναι ξανά στις θέσεις του, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και που δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Καλούμε τους αιμοδότες μας να πάρουν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μέσω της προσφοράς τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι μεταγγίσεις. Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε ότι τα παράγωγα αίματος είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας.  

Το Κέντρο Αίματος συνεχίζει τη λειτουργία του με αναθεωρημένο πρόγραμμα και χώρους εργασίας ως ακολούθως:

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΧΩΡΟΣ

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Σταθμός Έγκωμης

Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00

22809098, 96651525

ΛΕΜΕΣΟΣ

 

Αίθουσα Εκκλησίας

Αγίου Γεωργίου Χαβούζας

Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00

 

96651547

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Πολιτιστικό Κέντρο πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 18

Κάθε

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο,

9:30-17:30

 

96651548

 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

 

 

Αίθουσα Εκκλησίας Παναγίας στο Λιοπέτρι,

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή,

9:00-17:00

96651537

 

 


Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα.

Μαζί Θα Τα Καταφέρουμε!

                                                                                                             _________________

Υπουργείο Υγείας

 17 Απριλίου 2020

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











6084