Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές αιμοδότες για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη – 14 Ιουνίου


Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υπό το φως μιας πανδημίας που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και των συστημάτων υγείας παγκόσμια.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο σαν η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη. Ο στόχος της ημέρας αυτής είναι διπλός: Από τη μια, η έκφραση ενός μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αιμοδότες μας, που με περίσσεια κοινωνική ευαισθησία και αλτρουισμό προσφέρουν το πιο πολύτιμο δώρο. Από την άλλη, σηματοδοτεί την προσπάθειά μας για προσέλκυση νέων αιμοδοτών και την αύξηση του αριθμού των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη του 2020 δεν θα εορταστεί με όμορφες  εκδηλώσεις, βραβεύσεις αιμοδοτών και οργανωμένων συνόλων και μεγάλες συναυλίες, όπως συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια. Η φετινή όμως χρονιά θα  αποτελέσει την πιο λαμπρή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, που θα μας φωτίζει, θα μας δείχνει το δρόμο και που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Είναι η χρονιά:

- Που με μια μονοκονδυλιά ακυρώθηκαν όλα τα προγράμματα αιμοδοσίας,

- Που μέσα σε μια νύχτα μετακινήσαμε τους Σταθμούς Αιμοδοσίας εκτός των  νοσοκομείων σε αίθουσες εκκλησιών και πολιτιστικών κέντρων,

- Που μέσα σε λίγες ημέρες έπρεπε να αλλάξουμε όλο τον σχεδιασμό μας,

- Που μέσα σε λίγες ώρες έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας,

- Που το προσωπικό του Κέντρου Αίματος φόρεσε τις μάσκες, τα γάντια και τις ασπίδες προσώπου και στάθηκε αγέρωχο στο καθήκον του.

Είναι η χρονιά που μαζί τα καταφέραμε:

- Γιατί εσείς οι αιμοδότες μας, υψώσατε το ανάστημά σας απέναντι στην πανδημία,

- Γιατί, το «Μένουμε σπίτι» το κάνατε «Μένουμε σπίτι… Βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα»,

- Γιατί, στέλνατε μήνυμα στο 8998 και πατούσατε την επιλογή 1 και παρά τις φυσιολογικές ανησυχίες σας, ερχόσασταν για αιμοδοσία,

- Γιατί δεν επιτρέψατε να κινδυνέψει καμιά ζωή από έλλειψη αίματος και δεν αφήσατε την αλυσίδα μετάγγισης να σπάσει.

Οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και  οι βραβεύσεις μπορούν να περιμένουν για αργότερα. Φέτος, σηκωνόμαστε όλοι όρθιοι και χειροκροτούμε παρατεταμένα τους αιμοδότες μας.

Φίλε Αιμοδότη,

Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γιατί: «Το δώρο ζωής που έχεις προσφέρει έχει φτάσει στον προορισμό του. Το αίμα που έχεις χαρίσει έχει μεταγγιστεί. Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας και οι ασθενείς μας σε ευχαριστούμε».

 

____________________

 

Υπουργείο Υγείας

12 Ιουνίου 2020




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











9294