Δραματική έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει Κέντρου Αίματος


Τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι αιμοδότες μας και το Κέντρο Αίματος δίνουν μαζί μια μεγάλη μάχη για επάρκεια αίματος, μέσα στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία. Ο προγραμματισμός των αιμοδοσιών μας δέχεται αλλεπάλληλα κτυπήματα και συνεχείς ανατροπές, που έχουν δυσμενή αντίκτυπο στην επάρκεια αίματος. Τα αποθέματα παραγώγων αίματος βρίσκονται μόνιμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η σημερινή περίοδος είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτή του lockdown, αφού λόγω της εφαρμογής της β’ φάσης του ΓεΣΥ, τα χειρουργεία λειτουργούν εντατικά, εκτοξεύοντας τις ανάγκες σε αίμα στα ύψη. 

Το προσωπικό του Κέντρου Αίματος είναι ταγμένο στην απρόσκοπτη διάθεση επαρκών ποσοτήτων παραγώγων αίματος που να διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας που προβλέπονται από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Για ακόμα μια φορά απευθύνουμε δραματική έκκληση στο κοινό για επείγουσα  προσφορά αίματοςΚαλούμε νέους και τακτικούς αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία στους σταθμούς αιμοδοσίας και τις οργανωμένες αιμοδοσίες μας.Ασθενείς στα χειρουργικά τραπέζια, τραυματίες, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς και πολλοί άλλοι περιμένουν την προσφορά των αιμοδοτών μας σαν το πιο πολύτιμο δώρο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αιμοδότες για ακόμα μια φορά θα ανταποκριθούν και θα δηλώσουν παρόν στο κάλεσμά μας.

Σημειώνεται ότι αποκλείονται προσωρινά από αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών άτομα που ταξίδεψαν οπουδήποτε εκτός Κύπρου, άτομα που έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου και άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.

Τονίζεται ότι οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί το Κέντρο Αίματος είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς μας.

Το Σαββατοκύριακο, οι σταθμοί αιμοδοσίας θα λειτουργήσουν με το ακόλουθο πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αιμοδοτών μας.

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ:22809098

ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ

10:00πμ-7:00μμ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ

10:00πμ-4:00μμ

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΤΗΛ:96651547

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10:00πμ-7:00μμ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10:00πμ-4:00μμ

ΠΑΦΟΣ

ΤΗΛ:96651549

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ,

ΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

10:00πμ-7:00μμ

ΚΛΕΙΣΤΟ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΤΗΛ:96651537

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

10:00πμ-7:00μμ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

10:00πμ-4:00μμ

 Σημειώνεται ότι ο Σταθμός Αιμοδοσίας της επαρχίας Λάρνακας θα παραμείνει κλειστός λόγω προγραμματισμένων εξωτερικών αιμοδοσιών.

__________________

 

Υπουργείο Υγείας

25 Σεπτεμβρίου 2020

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











15744